Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів України
» » » Архієпископ Дубліна: Більшає зареєстрованих на Всесвітню зустріч сімей

Архієпископ Дубліна: Більшає зареєстрованих на Всесвітню зустріч сімей

За чотири місяці до початку Всесвітньої зустрічі сімей, яка відбуватиметься наприкінці серпня в Дубліні, столиці Ірландії, місцевий архієпископ Діармуд Мартін поділився очікуваннями щодо цієї події та візиту Папи Фанциска. За його словами, «є велике зацікавлення, реєстрацій побільшало так, що ми тепер мусимо перевірити, чи маємо необхідний простір для стількох осіб, чимало з яких прибуде з-за кордону».
Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Архієпископ не приховує свого задоволення таким станом речей. Нагадаємо, що ІХ Всесвітня зустріч сімей триватиме в ірландській столиці з 21 до 26 серпня 2018 року, а Папа Франциск приєднається до її учасників 25 серпня й наступного дня очолить завершальну Месу.

«Кожен аспект візиту Понтифіка до Ірландії треба розглядати у світлі сім’ї», – сказав архієпископ Мартін. Він зауважив, що організатори хочуть розглянути теми, які Папа порушував у повчанні «Amoris Laetitia» та які були предметом дискусій двох синодальних зібрань. Мета цього – поглянути на сім’ю як на «ресурс для суспільства, Церкви та євангелізації».

«Цікаво, – додав архієпископ, – що серед зареєстрованих учасників є чимало дітей. Багато сімей мають намір привезти на цю подію своїх дітей. І це надасть зустрічі нового й важливого характеру».

За темою:
Папа оголосив про свій візит до Дубліна й поблагословив ікону Пресвятої Родини
Кардинал Паролін: 2018 рік Папи Франциска – під знаком молоді і сім’ї
В напрямку до Дубліна – рік приготування до Світової зустрічі сімей 2018
Новини зі світу Папа: Коли Господь запалює серце, неможливо загасити надію Церква не світська, але для світу, вільна від почуття самодостатності, яка не очікує на те, щоби щось отримувати, але поспішає з невідкладною допомогою. Такою, за словами Папи Франциска, була мрія про Церкву єпископа Антоніо Белло. Цими думками він поділився, зустрічаючись у п’ятницю, 20 квітня 2018 р., із громадськістю місцевості Алессано, батьківщини «отця Тоніно», відвідуючи його могилу в 25-ту річницю відходу до вічності.