Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа: Зворушений солідарністю, закликаю почути страждання батьків Алфі

Папа: Зворушений солідарністю, закликаю почути страждання батьків Алфі

«Зворушений молитвами й солідарністю з малим Алфі Евансом, знову звертаюсь із закликом почути страждання його батьків і вислухати їхнє прагнення спробувати нові можливості лікування», – написав у Твіттері ввечері 23 квітня Папа Франциск. Цього дня, згідно з постановою суду, ліверпульські лікарі мали від'єднати немовля від системи штучної вентиляції легень.
Як нагадує Радіо Ватикану, хлопчик уражений невідомою нейродегенеративною хворобою. Англійські лікарі вважають подальше лікування даремним. Готовність прийняти немовля на лікування висловила ватиканська педіатрична лікарня «Дитятка Ісуса», а її президент Марія Енок прибула до Ліверпуля для переговорів. Італійський уряд постановив надати Алфі Евансу італійське громадянство, висловивши сподівання, що це дасть змогу негайно перевезти дитину до Італії.

Увечері 23 квітня постанова суду була виконана, проте наступні 9 годин 23-місячний Алфі дихав самостійно. Його батько звернувся до лікарів з проханням відновити гідратацію організму, адже інакше дитина померла б від голоду та спраги. Батьки звернулися із поновним проханням про допомогу та підтримку.

За темою:
Папа: Станьмо за прикладом Ісуса хлібом, розламаним для інших
Папа: Тільки Бог є Господом життя
Іменини Папи: боротьба зі злом, праця над реформами та морозиво для нужденних