Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів України
» » » Папа в Мольфетті, де «навіть каміння розповідає про Дона Белло»

Папа в Мольфетті, де «навіть каміння розповідає про Дона Белло»

Другий етап італійського пастирського візиту Папи Франциска – Мольфетта. Тут був осідок дієцезії Мольфетта-Руво-Джовінаццо-Терліцці, яку очолював Слуга Божий Антоніо Белло.
Про це повідомляє Радіо Ватикану.

У порту над Адріатичним морем, де 25 років тому відбулося похоронне богослужіння єпископа Антоніо Белло, Папа очолив Святу Месу, в якій взяло участь коло шістдесяти тисяч вірних. Під час ілтургії він використовував архієрейський жезл Дона Белло, вирізьблений із оливкового дерева й увінчаний крилатим хрестом – символом єпископа Мольфетти, який навчав, що хрест ніколи не буде важким, якщо матиме крила надії, довіри й радості.

Місцевий ординарій Доменіко Корнаккія, вітаючи Понтифіка, сказав, що єпископ Антоніо Белло був би дуже щасливий із цього візиту, побачивши в Папі втілення своєї ідеї про Церкву. Передчасна смерть забрала улюбленого й шанованого пастиря, але він назавжди залишився в серцях вірних як «сусідський святий». Вірні відчувають його присутність, відчувають, що він є небесним покровителем Церкви, яку дуже любив і за яку прагнув віддати своє життя.

Після Святої Меси Папа Франциск привітав представників дієцезії, місцевої влади, організаторів пастирського візиту, волонтерів, хворих і вірних, зібраних на вулицях і набережній. Пополудні він повернувся до Ватикану.

За темою:
Папа: Станьмо за прикладом Ісуса хлібом, розламаним для інших
Папа: Коли Господь запалює серце, неможливо загасити надію
Папа на батьківщині єпископа Антоніо Белло ‒ попередника його пастирського стилю
Новини зі світу Папа на батьківщині єпископа Антоніо Белло ‒ попередника його пастирського стилю Єпископа Антоніо Белло вважають попередником пастирського стилю Папи Франциска. Він закликав любити бідних, будувати мир, ставати «Церквою, оперезаною фартухом», був для всіх просто «Дон Тоніно» ‒ «Отець Тоніно». На батьківщині цього священика, який відійшов до Бога в опінії святості, саме в 25-річчя його смерті, 20 квітня 2018 року, побував Папа Франциск. Відвідини Алессано, де Дон Тоніно народився 18 березня 1935 року, і де він похований, є першим етапом пастирського візиту Папи Франциска.