Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів України
» » » Тринадцять років тому святий Йоан Павло ІІ повернувся до дому Отця

Тринадцять років тому святий Йоан Павло ІІ повернувся до дому Отця

Тринадцять років тому, 2 квітня 2005 року, до небесної батьківщини повернувся Папа Йоан Павло ІІ. Цю звістку тисячам римлян і паломників, які збиралися на площі святого Петра, аби молитовно супроводжувати останні години життя Папи, повідомив тодішній заступник державного секретаря архієпископ Леонардо Сандрі.
Про це нагадує Радіо Ватикану.

«Найдорожчі брати і сестри, о 21:37 наш любий Папа Йоан Павло ІІ повернувся до дому Отця. Молімося за нього», – сказав архієпископ Сандрі.

Після чого в повітрі залунав жалобний передзвін. Через площу святого Петра в період агонії, прощання та похорону, згідно з різними даними, пройшло коло 7 мільйонів паломників. Понад десять годин доводилося простояти в черзі тим, хто хотів віддати останню шану тілові Папи, який менш ніж за десять років після свого відходу був проголошений святим.

Похоронну Месу 8 квітня 2005 року очолив декан Колегії кардиналів Йозеф Ратцінґер, якого за кілька днів обрали наступником святого Папи, після чого він взяв собі ім’я Бенедикт XVI.

За темою:
Цей день в історії Католицької Церкви: Йоан Павло ІІ попросив пробачення за гріхи Церкви
27 років відродження структур Католицької Церкви в Україні
Всесвітнім Дням Молоді 2019 передали мощі Йоана Павла ІІ
Новини зі світу Ватиканський дипломат про захист гідності жінок у сільських регіонах Архієпископ Бернардіто Ауза, постійний спостерігач Святого Престолу при ООН, виступив 15 березня 2018 року під час заходу на тему «Цілісне формування дівчат і жінок у сільській місцевості», що відбувся в рамках 62-ї сесії Комісії ООН у справах становища жінок. Співорганізаторами заходу було Представництво Святого Престолу при ООН і «Форум католицьких жінок», заснований «Центром етики й публічної політики» (США), «Всесвітньою федерацією миру» та фондом «Освіта не може чекати».