Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Хресна Дорога католиків обох обрядів вулицями Одеси

Хресна Дорога католиків обох обрядів вулицями Одеси

Понад чотири сотні вірних Української Греко-Католицької й Римсько-Католицької Церкви, представники чернецтва, студенти, ліцеїсти Військово-морського ліцею, молодь, діти, учасники й ветерани АТО та волонтери пройшли вулицями Одеси з розп'яттям і молитовними розважаннями минулої суботи, 24 березня 2018 року. 
Про це повідомляє сайт «Костели і каплиці України».

Молитовну ходу очолили екзарх Одеського й адміністратор Кримського екзархатів УГКЦ єпископ Михаїл Бубній і єпископ Одесько-Сімферопольської дієцезії Броніслав Бернацький, а пройшла вона від греко-католицького кафедрального храму апостола Андрія Первозванного до кафедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці й далі до храму апостола Петра.

14 стацій дали можливість пройти разом з Ісусом Христом його Хресну Дорогу, примиритися з Богом і ближніми, побороти свої немочі, навчитися стриманості.

За словами єпископа Михаїла Бубнія, крокуючи вулицями Одеси, учасники Хресної Дороги молилися за всю Україну, за її воскресіння, за мир і спокій, за мешканців міста, яких зустрічали на шляху, і свідчили про віру й перемогу Спасителя.

Говорячи про хрест, владика Броніслав Бернацький зауважив, що це не прикраса, а знаряддя страстей, на якому страждав Син Божий Ісус Христос. Це завдяки Йому хрест став символом завіту між Богом і людьми, знаком любові Бога до людства.

За темою:
Центральна урочистість Ювілейного Фатімського Року в Одесько-Сімферопольській дієцезії
В одеському соборі Успіння Пресвятої Діви Марії молилися за єдність християн
Богопосвячені особи Одеського деканату зустрілися в Одесі
Новини з України Свято врожаю та храмове свято у Нижніх Петрівцях У суботу 24 жовтня 2020 року відбувся відпуст у парафії Преображення Господнього та Йоана Павла ІІ в Нижніх Петрівцях. Це один із перших костелів України, який отримав покровителя Папу-Поляка. Для нас це важливе свято, адже ми вже другий рік поспіль поєднуємо вшанування нашого покровителя із ще однією подією – подякою Богу за врожай – святом «Дари Осені».
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.