Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » У Зарічанах на Житомирщині відбулися реколекції для чоловіків

У Зарічанах на Житомирщині відбулися реколекції для чоловіків

У Зарічанах на Житомирщині з 20 до 22 квітня тривали реколекції для чоловіків. Проводив їх отець Олег Сартаков. Приїхало 20 чоловіків, четверо з яких – парафіяни з міста Олевська. Першого дня, після знайомства, учасники розмовляли про заснування в Україні братства святого Йосифа.
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.

Учасники спільноти святого Йосифа на благо Церкви й суспільства покликані:
- якнайбільше навчатися,
- наслідувати святого Йосифа, 
- прямувати разом із ним до святості, 
- віднайти покликання чоловіка і батька родини,
- пробуджувати чоловіче служіння для спільного блага на взірець святого Йосифа.

Головою Братства святого Йосифа в Україні обрали Михайла Чорногуза з Олевська, а його заступником – Ярослава Верхатурова з Києва. Коли єпископ Віталій Кривицький затвердить статут спільноти, Україна офіційно матиме Братство святого Йосифа для чоловіків із римо-католицьких парафій. 

Святий Йосиф – покровитель присмертних, тож другого дня йшлося про вмирання та про культуру християнського поховання людського тіла. Отець Олег детально та доступно розповів, що робити в разі смерті християнина, як правильно організувати процесію, як молитися біля тіла.

Окремо розглянули, що заборонено робити під час організації похорону, адже є дуже багато забобонів, яких люди – на жаль, навіть ті, хто ходить до храму, – досі дотримуються. Але через забобони диявол підступає ближче. Коли чоловіки ділилися досвідом похоронів, у яких їм доводилося брати участь, то побачили, що забобонів є дуже багато. Але ж головне завдання – правильно та по-християнськи поховати тіло, а все інше просто неприпустиме.

Завдяки отцеві Олегу Сартакову ці реколекції стали пізнавальним уроком життя справжнього християнина. Чоловіки мусять знати своє призначення, свої обов’язки в житті як родини (виконуючи роль батька та чоловіка), так і Церкви. Потрібно задуматися: «До раю з вірою до Ісуса чи з забобонами до пекла?»

Сергій Павлушенко

За темою:
Зустріч Лицарів Колумба: «сильна правиця Церкви» перед Бердичівською мадонною
Паломництво чоловіків до Бердичівського санктуарію
Літанія до захисників святості, єдності і нерозривності подружжя