Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Архієпископ Мечислав Мокшицький узяв участь у паломництві Люблінського католицького університету до Ватикану

Архієпископ Мечислав Мокшицький узяв участь у паломництві Люблінського католицького університету до Ватикану

25 квітня голова Конференції римсько-католицьких єпископів України архієпископ Мечислав Мокшицький разом із академічною спільнотою Люблінського католицького університету відсвяткував 100-ліття цього навчального закладу, звершивши паломництво до гробниці святого Йоана Павла ІІ. Адже, перш ніж стати Понтифіком, Кароль Войтила довго викладав у Католицькому університеті Любліна.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Важливим моментом паломництва була зустріч із Папою Франциском під час загальної аудієнції на площі святого Петра. Його Святість привітав ректора, професорів і студентів університету: «Разом із вами я дякую Богові за кожне духовне благо, яке зродилось у вашій університетській спільноті за ці сто років. Закликаю вас продовжити добру традицію пошуків зв'язку між вірою й розумом, а водночас, відкриваючи нові методи вивчення гуманітарних і природничих наук, знайти кращі відповіді на виклики сучасного світу. Нехай вас у цьому супроводжує ваш професор Кароль Войтила – святий Йоан Павло II».

Цього дня відбулося також засідання в Папської академії наук, під час якого архієпископ Мечислав Мокшицький отримав від ректора Люблінського католицького університету пам'ятну медаль.

Центральною акадеамічною подією стала лекція доктора Джанфранко Равазі, який розповів про важливість католицького університету та його проблеми в контексті сучасної культури. Доктор кардинал Герхард Людвіг Мюллер зосередився на проблемах, пов'язаних із редакцією німецького видання Opera omnia Бенедикта XVI. Засідання також дало можливість представити новий том польського видання Opera omnia «Віра в Писанні та традиції. Теологічна наука про принципи». Цей том представлять Бенедиктові XVI під час спеціальної аудієнції, у якій візьме участь університетська делегація.
 
Олександр Кусий

За темою:

Архієпископ Мечислав Мокшицький очолив Месу на спомин св. Йоана Павла ІІ у Валбжиху
Архієпископ Мечислав Мокшицький відвідав Вроцлавську архідієцезію
Архієпископ Мечислав Мокшицький здійснив пастирський візит до Франції
Новини зі світу Папа: Богопосвячена особа перебуває в серці Бога і народу Останнім етапом Апостольської подорожі Папа Франциска на Мадагаскар стала зустріч зі священиками, богопосвяченими особами і семінаристами, яких він заохотив не дозволити, аби у них викрали місіонерську радість.