Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Спомин Усіх Святих у Новій Боровій на Житомирщині

Спомин Усіх Святих у Новій Боровій на Житомирщині

Розспівані та спраглі святості діти з парафій Нової Борової й Іршанська врочисто переживали День Усіх Святих. Настоятель цих парафій, отець Роман Безшкурий, підготував свято з батьківською допомогою. Метою заходу було познайомити дітей з біографіями святих і з самою ідеєю святості.
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.

Молоді парафіяни змогли пізнати святих – своїх покровителів, яких отримали під час хрещення.  Діти прийшли в образах ріхних святих: святого Миколая, всятих дітей із Фатіми, святого  Антонія, святого Йоана Хрестителя, святого Йоана Павла ІІ й інших.

Ця подія стала нагодою показати, що Церква – це не тільки будинок, а передусім спільнота. Отець Роман сказав підчас проповіді, що тут, у храмі, зібралося багато святих, щоб показати, що святість – для кожного. Діти в процесії з дарами несли хліб, яким ділилися з парафіянами. Кожен, виходячи з храму, вибрав у жеребкуванні святого покровителя з певним завданням на наступний рік.



Сестра Марієтта Мікса
Новини з України Концерт релігійної музики в митрополичій базиліці у Львові З нагоди 100-ліття незалежності Польщі, увечері, 4 листопада у Львівській митрополичій базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії під патронатом архієпископа Мечислава Мокшицького, Генерального консула Польщі у Львові Рафала Вольського і голови Інституту популяризації польської культури Пшемислава Фірека відбувся величний концерт релігійної музики, під час якого вперше в Україні прозвучала Меса F-dur князя Юзефа Міхала Ксаверія Понятовського.