Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Святкування на честь святого Йоана Павла ІІ в Києві

Святкування на честь святого Йоана Павла ІІ в Києві

У неділю, 28 жовтня 2018 року, о 13:00 у київському конкафедральному храмі святого Олександра спільнота поляків святкувала 40-річчя обрання Папою Римським Кароля Войтили, архієпископа Кракова.
Обрали нового Понтифіка 16 жовтня 1978 року, а 22 жовтня на площі святого Петра відбулася його інавгураційна Меса.

Перед Літургією в соборі святого Олександра спільнота прослухала реконструйований запис «Habemus Papam» і перші слова, які промовив Йоан Павло II до вірних після обрання.


Месу очолив ординарій Київсько-Житомирської дієцезії єпископ Віталій Кривицький. У проповіді він розповів, який важливий був цей вибір для Польщі та світу.


До Літургії долучилися й предаставники польської влади. Урочистість зібрала численних поляків із Києва й околиць, а також членів польської спільноти Житомира на чолі з пані Вікторією Лясковською-Щур. Житомиряни показали виставу «Вчителі свободи» про 100-річчя Католицького університету в Любліні. 

Були виставлені реліквії святого Йоана Павла ІІ. Для Євхаристії використали чашу, якою святий Папа послуговувався під час візиту до України 2001 року.


Після благословення віряни почули збірку промов святого Йоана Павло ІІ до поляків. Урочистість закінчилася спільним Розарієм – молитвою, про яку так часто просив святий Папа. 

Новини з України Секретар Синоду Молоді у Римі отець Россано Сала SDB стане спеціальним гостем Фестивалю «Вітер На-Дії» 15 вересня у Львові На Фестиваль Вітер На-Дії до Львова прибуде спеціальний гість з Рима, священик-салезіянин о. Россано Сала, спеціальний секретар Синоду Єпископів на тему «Молодь, віра та розпізнавання покликання» у жовтні 2018 року.