Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні

Ніч чування у Мукачеві

19 жовтня 2018 року в каплиці святого Йосифа, що біля Кафедрального храму святого Мартина у Мукачеві, відбулося нічне розарієве чування. Час особливої духовної віднови та Божої благодаті. Сьогодні Ісус збирає нас навколо Свого вівтаря разом зі Своєю матір’ю, щоб прославляти Небесного Отця. Присутні молилися за мир в Україні, а також у тих намірах, які кожен приносив у своєму серці.
Служба Божа, адорація, конференції, а також всіма улюблений розарій, – так виглядала наша програма на цю ніч. Під час Служби Божої о. Євген зосереджував увагу вірних на постать Діви Марії, а саме на її вміння стати у покорі перед своїм Творцем. На прикладі Богородиці він пояснював поняття правдивої покори, основою якої є відречення від власного егоїзму.
Першу конференцію провів єпископ Антал Майнек, говорячи про свій досвід молитви розарію. Отець Яків OP, який проводив наступну конференцію, у свою чергу наголосив на необхідності молитви святого розарію, а на кінець заохотив словами: «Моліться і вірте у силу цієї простої молитви, як діти, що очікують різдвяного подарунку». Закінчилося чування ранковою Месою, яку очолив настоятель парафії – отець Роман Шнеп.


Хочеться подякувати всім присутнім, адже завдяки вашим відкритим серцям кожен міг відчути себе учнем Ісуса, який разом з Марією чуває на молитві та очікує на пришестя Святого Духа.
Каріна Черепаня, Мукачево
Новини з України Перша річниця другого Будинку самотньої матері в Коротичі під Харковом В Коротичі під Харковом вже майже два десятиліття працює Центр матері та дитини для вагітних жінок і молодих жінок з дітьми до 5 років, які не мають постійного місця проживання й опинились у кризовій ситуації.