Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Cестри салезіянки працюють тепер у Гайсині на Вінниччині

Cестри салезіянки працюють тепер у Гайсині на Вінниччині

20 жовтня 2018 року розпочалося служіння Згромадження Дочок Марії Помічниці Християн (салезіянки) в парафії Народження Пресвятої Діви Марії в Гайсині Вінницької області.
Працювати в парафії сестер запросив настоятель, отець Юрій Малецький, який збудував храм, а поруч із храмом – дім, де заплановано відкрити дитячо-молодіжний центр.


Під час осінніх канікул сестри разом із місіонеркою Анною Тарасевич, випускницею Школи християнського життя, яка служить при парафії вже кілька місяців, провели дитячій табір. Його темою було «Сім щасливих днів», і кожен день мав власне гасло: «Моїм щастям є життя», «Моїм щастям є родина й інтернет», «Моїм щастям є школа» тощо.


Загалом учасників табору було приблизно 60. Працювати з ними допомагала волонтерка з Одеси Каріна Кулеш. Під час табору діти мали нагоду почути невелику конференцію, у маленьких групах обмінятися думками, зробити своїми руками гарні вироби, з’їсти смачний обід і, звісно, погратися. Це була гарна пригода, за яку діти були дуже вдячні. Вони з нетерпінням чекають табору під час зимових канікул. 


Зараз у Гайсині працюють дві салезіянки: сестра Віолетта Врубель FMA і сестра Анна Заінчковська FMA.

Сестра Анна Заінчковська FMA
Новини з України Всеукраїнська Рада Церков зустрілась з Денисом Шмигалем 1 грудня відбулась зустріч представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Прем'єр-міністром України та представниками деяких міністерств. Під час зустрічі було обговорено низку важливих для суспільства та релігійних спільнот питань.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.