Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » У Ватикані розпочався Синод єпископів про молодь, віру й покликання

У Ватикані розпочався Синод єпископів про молодь, віру й покликання

У Ватикані від 3 до 28 жовтня 2018 року триватиме XV Звичайна асамблея Синоду єпископів. Вона розпочалася врочистою Месою на площі Святого Петра, яку вранці в середу очолив Папа Франциск.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Утретє за час понтифікату Папи Франциска єпископи з усього світу зібрались у Ватикані на Синод. Перші два були присвячені сім’ї, тема цього – «Молодь, віра та розпізнавання покликання».

У його межах відбуватимуться загальні засідання, під час яких кожен учасник зможе поділитися думками чи взяти участь у дебатах. Другий етап – це дискусії в 14 групах, поділених за мовами: французькою, італійською, англійською, португальською, іспанською й німецькою. Наприкінці учасники Синоду знову зберуться на загальні засідання, щоб обговорити фінальний документ, який підготує спеціально призначена комісія.

Учасники Синоду обговорюють Робочий документ, який містить результати консультацій із місцевими Церквами, і документ, опрацьований під час передсинодальної зустрічі молоді; упорядники цього другого тексту намагалися пояснити світ молоді, посилаючись на різні джерела – наприклад, інтернет-опитування, у якому взяли участь понад сто тисяч юнаків і дівчат із різних частин світу.

У Синоді беруть участь 267 ієрархів, запрошено 23 експертів і 37 слухачів, серед яких 34 представники молоді від 18 до 29 років. Присутні також делегації християн інших конфесій. 

Засідання Синоду закриті для журналістів. У них беруть участь лише представники засобів суспільної комунікації Ватикану, які регулярно звітуватимуть про перебіг зустрічі. Регулярно відбуватимуться брифінги та прес-конференції. Про Синод зможуть інформувати також його безпосередні учасники.
1 комментарій
BonnieJuita
Додав BonnieJuita
Весьма ценный ответ ищу работу в районе
Новини з Ватикану Папа: Не можна ігнорувати трагедії сучасного рабства «Піднесімо завісу байдужості, що тяжіє над долею стражденних. Ніхто не може вмивати руки у трагічній ситуації сучасного рабства», – наголосив Папа Франциск, приєднавшись через повідомлення у Твіттері до відзначення Міжнародного дня боротьби за скасування рабства, що припадає на 2 грудня.