Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа: Боже царство зростає непомітно, силою зернятка

Папа: Боже царство зростає непомітно, силою зернятка

«Боже царство зростає у світі таємничо, несподівано, силою маленького зернятка», – про це нагадав у Твіттері Папа Франциск у четвер, 9 серпня 2018 року.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Тема зростання Божого царства була в центрі уваги повчання Папи Франциска, виголошеного перед молитвою «Ангел Господній» 17 червня 2018 року. Тоді він прокоментував євангельські притчі про зерно пшениці й гірчичне зерно – символи Божого Царства й динамізму його зростання.

Ісус порівнює Боже царство з «таємничим зростанням зерна», яке, вкинуте в землю, кільчиться, проростає й дає колос, не залежне від землероба, який лише після достигання дбає про жнива.

Нам іноді здається, що історія рухається у напрямі, протилежному до задуму Небесного Отця, Який «Який хоче справедливості, братерства й миру для Своїх дітей». Та насправді, зазначив Його Святість, «сьогодні, як і вчора, Царство Боже загадково зростає у світі, розкриваючи дивовижним чином приховану силу маленької насінини, її переможну життєву міць. У перипетіях особистих і соціальних подій, які, здається, іноді лишають по собі уламки надії, ми мусимо покладатися на дії тихого, але могутнього Бога. Тому в часи сумнівів і труднощів не треба занепадати духом – необхідно, як і раніше, стояти у тривкій вірності Богові та Його присутності, яка завжди спасенна».