Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Паломники підходять ближче до Бердичева

Паломники підходять ближче до Бердичева

До Бердичева наближаються паломницькі групи з різних міст і містечок України, щоб узяти участь в урочистостях Матері Божої Святого Скапулярію, які відбудуться тут 21 і 22 липня.
У п’ятницю, 20 липня, до Бердичева не тільки прямували групи, які вийшли раніше, а й вирушили в дорогу нові.

Розпочалося паломництво з Андрушівки, яке організував настоятель парафії святого Власа отець Руслан Демчук. У групі понад 100 учасників із України, Індії й Італії.


Триває паломництво з Довбиша, яким опікуються отці Товариства Католицького Апостольства – Паллотини. У їхній групі понад 70 учасників.


У п’ятницю розпочалося паломництво від житомирського кафедрального собору святої Софії, в якому іде 400 осіб. Другий рік поспіль разом із учасниками цього паломництва першу частину до селища Гвоздави долає єпископ Віталій Кривицький, ординарій Київсько-Житомирської дієцезії.



Із Серцянським паломництвом із Биківки та Мар’янівки іде приблизно 100 учасників.

У п’ятницю в дорогу вирушили також понад 20 осіб у велосипедному паломництві з Коростишева. Опікуються паломництвом отця салезіяни, а саме настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці отець Андрій Бачинський SDB.


Майже всі паломницькі групи в дорозі відвідують господарі бердичівського санктуарію – брати босі кармеліти та члени організаційного комітету. Цього року конференції про Матір Божу Бердичівську та про Святий Скапулярій для паломницьких груп проголошує отець Петро Гершевич OCD.


Максим Железницький
Новини з України Молімося за парафію у Брюховичах, що постраждала від пожежі Як вже повідомлялося, 3 грудня у парафії під Львовом сталась пожежа. Отець В'ячеслав Гриневич SAC, який здійснює служіння делегата провінціала отців паллотинів, дякує за молитовну підтримку та просить про подальшу молитву в намірі відновлення знищеної святині. 
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.