Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Святий Йоан Павло ІІ – покровитель родин: архієпископ Мокшицький у Вашингтоні

Святий Йоан Павло ІІ – покровитель родин: архієпископ Мокшицький у Вашингтоні

На запрошення глави Лицарів Колумба Карла Андерсона архієпископ львівський Мечислав Мокшицький узяв участь у зустрічі, присвяченій духовності святого Йоана Павла ІІ. Захід відбувся в новозбудованому національному санктуарії святого Йоана Павла ІІ у Вашингтоні.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

У доповіді архієпископ Мокшицький наголосив на важливості й актуальності учення святого Понтифіка як покровителя родини. Він розповів, як переживав щоденні справи Йоан Павло ІІ: «В апартаментах Понтифіка на столі стояло в срібній рамці фото його батьків. Сім'я завжди була для нього дуже важлива. Але й контакти з дальшою родиною Йоан Павло ІІ підтримував упродовж цілого життя. Про зацікавлення долями родичів свідчила переписка з кузенами батька. Взаємні візити і відвідини. Все це показувало велику повагу, з якою Кароль Войтила підходив до стосунків із тими, хто творив одну спільноту».

«Цінності в людей різні і в різній конфігурації. Великим здобутком завжди є помічати цінності, яких інші не помічають, приймати їх. Ще більше досягнення – процес видобування в іншому цінностей, які без нас би змарнувалися. Через це також видобуваємо цінності в собі. І ця праця над цінностями відбувається в сім'ї й у родині, через пізнавання себе й іншого. Через 20 років після книжки "Любов і відповідальність" Йоан Павло ІІ опублікував повчання про родину "Familiaris consortio", наприкінці якого писав: "Майбутнє світу залежить від родини". Його доповнила опублікована через два роки тзв "Сімейна карта" – звернення, скероване насамперед до представників влади, яке засуджувало соцдопомогу й економічну підтримку заможних країн біднішим, умовами для яких поставлено запровадження контролю народжуваності чи пропагування абортів», – розповів архієпископ.
Новини з України Мадагаскар вітає Папу Франциска У п’ятницю, 6 вересня 2019 року, на землю Мадагаскару вдруге ступила нога Наступника святого Петра: після того, як цю країну 1989 року відвідував святий Йоан Павло ІІ, сюди прибув Папа Франциск, як «Сіяч миру та надії» (таким є гасло цього етапу 31-ї Апостольської подорожі).