Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Новий настоятель отців паллотинів в Україні

Новий настоятель отців паллотинів в Україні

У парафії святої Терези від Дитяти Ісуса у Львові-Брюховичах 2 серпня 2018 року було передано обов’язки делегата у спільноті отців паллотинів. Тепер функцію делегата виконує отець Артур Стемпєнь SAC, який служить також радником у провінційному управлінні.
Про це повідомляє сайт Товариства Католицького Апостольства.

Отець Артур Стемпєнь SAC належить до Товариства Католицького Апостольства (паллотинів) від 2004 року. Після свячень працював у смт. Білогір’я (Камянець-Подільська дієцезія), де відповідав за кандидатів до семінарії на першому етапі формації. Після трьох років був скерований вивчати психологію в Папському Григоріанському університеті в Римі; опісля служив префектом семінаристів у Вищій духовній семінарії в Олтажеві (Польща). Зараз відповідає за формацію священиків і братів у своїй провінції, а також співпрацює з генеральним секретаріатом у справах формації в Римі.

Делегатура Матері Божої Фатімської Отців Паллотинів була створена 1993 року. Сьогоднішній день до її складу входять 25 священиків, які служать у Київсько-Житомирській, Луцькій, Львівській, Кам’янець-Подільській і Одесько-Сімферопольській дієцезіях, і двоє семінаристів.
Новини з України Мінкульт планує відреставрувати костел св. Миколая Міністерство культури, молоді та спорту в 2020 році планує відреставтувати 5 архітектурних об’єкти за 114 мільйонів гривень. Зокрема, й костел святого Миколая у Києві, пише LB.ua з посиланням на заступницю голови міністерства Світлану Фоменко.