Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа прийняв зречення кардинала Теодора Мак-Карріка з членства в Колегії кардиналів

Папа прийняв зречення кардинала Теодора Мак-Карріка з членства в Колегії кардиналів

Кардинал Теодор Мак-Каррік зрікся з належності до Колегії кардиналів. Вашингтонського архієпископа-емерита звинувачують у сексуальних зловживаннях проти підлітків і дорослих семінаристів.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

У суботу, 28 липня 2018 року, Ватиканський прес-центр повідомив, що Папа Франциск напередодні отримав лист, яким кардинал Теодор Мак-Каррік, архієпископ-емерит Вашингтона (США), зрікся з належності до Колегії кардиналів. Його Святість прийняв це зречення та постановив призупинити будь-яке прилюдне служіння кардинала. Відтепер Теодор Мак-Каррік зобов’язаний перебувати у домі, який йому вкажуть, щоб провадити життя в молитві й покуті, аж доки обвинувачення на його адресу не будуть досліджені в рамах стандартного канонічного процесу.

Наприкінці червня Державний секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін за вказівкою Папи Франциска видав постанову, за якою кардиналові Мак-Карріку було заборонено прилюдно звершувати священицькі функції. Це сталося, коли кардинала звинуватили в тому, що 45 років тому, бувши священиком у Нью-Йорку, він вчинив акт сексуального насильства проти неповнолітньої особи. Ієрарх прийняв цю постанову, хоч і запевняє, що невинний. Він співпрацював із органами правопорядку США, які провели розслідування на основі отриманих заяв, провели розслідування. Результати були передані Архідієцезальному ревізійному комітетові, до якого входять юристи, представники органів правопорядку, духовенства, батьки та психологи. Комітет визнав звинувачення їх «вірогідними й обґрунтованими».
1 комментарій
ястремський андрій
Додав
Слава Господу за те, що Церква поступово очищується від псевдопастирів, а радше "вовків в овечих шкурах". Нехай  Господь обдаровує їх та нас своїм милосердям, бо "у Ньому маємо відкуплення його кров'ю, відпущення гріхів, згідно з багатством його благодаті" (Еф 1, 7).