Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Двох священиків і диякона висвятили в харківському соборі

Двох священиків і диякона висвятили в харківському соборі

У суботу, 11 серпня 2018 року, у харківському кафедральному соборі Успіння Богородиці ординарій Харківсько-Запорізький єпископ Станіслав Широкорадюк OFM у співслужінні з єпископом-помічником Яном Собілом і єпископом-емеритом Мар’яном Бучеком висвятив на священиків дияконів Олександра Карапетяна і Томаша Завадського, а на диякона – клірика Каміля Ожуга.
Про це повідомляє сайт «Костели та каплиці України».

На урочистості були присутні родичі та друзі нововисвячених отців, зокрема віряни з парафії Матері Божої Салетинської i cв. Антонія Падуанського в Нікополі на Дніпропетровщині, звідки походить отець Олександр, разом із настоятелем отцем Збігнєвом Бескуром MS.

Оетць Олександр навчався в городоцькій Вищій духовній семінарії Святого Духа; на диякона його висвятили 6 січня цього року. Отець Каміль – семінарист ворзельської Вищої духовної семінарії Пресвятого Серця Ісуса.
Новини з України Мінкульт планує відреставрувати костел св. Миколая Міністерство культури, молоді та спорту в 2020 році планує відреставтувати 5 архітектурних об’єкти за 114 мільйонів гривень. Зокрема, й костел святого Миколая у Києві, пише LB.ua з посиланням на заступницю голови міністерства Світлану Фоменко.