Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Римська дієцезія розпочинає беатифікацію матері, яка віддала життя за ненароджену дитину

Римська дієцезія розпочинає беатифікацію матері, яка віддала життя за ненароджену дитину

Через шість років після відходу до вічності слугині Божої К’яри Корбелло Петрілло Римська дієцезія розпочала її беатифікаційний процес. Ця молода мати померла у 28 років, відмовившись від лікування раку, доки не завершиться вагітність.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

«Господь захотів дарувати нам особливих дітей, Марію Ґрацію Летіцію й Давіде Джованні, яких доручив нам супроводжувати до народження, дозволив обійняти, охрестити й віддати в руки Отця серед спокою та радості. Тепер Він довірив нам третю дитину – Франческа – який почувається добре та скоро народиться, але вимагає від нас і надалі довіритися Йому, попри знайдену кілька тижнів тому пухлину, що хоче злякати нас. Проте ми не припиняємо вірити в те, що цього разу Бог вчинить великі речі», – писала слугиня Божа К’яра Корбелло Петрілло, молода мама, відмовившись від лікування раку, щоб не зашкодити зачатій дитині.

«Друга Джанна Беретта Молла»

Ця історія сколихнула світ, викликавши велике зацікавлення громадської думки та соціальних мереж «другою Джанною Береттою Моллі», як її назвав кардинал Аґостіно Валліні, вікарій Папи для Римської дієцезії, під час похоронну в Римі. Під час третьої вагітності К’яра, одружена з Енріко Петрілло, дізналася про пухлину. Лікування могло завдати шкоди ненародженій дитині, тому вона вирішила відкласти його до завершення вагітності. Двічі перед тим вона вже ставала мамою, але лише на кілька годин: Марія й Давіде народилися з серйозними вадами розвитку, але обоє були дуже очікувані. Франческо народився здоровим, проте хіміотерапія та рентгенотерапія вже не змогли врятувати його маму...

Початок беатифікаційного процесу

Через шість років після відходу до вічності К’яри Корбелло Петрілло Римська дієцезія зробила перший офіційний крок до визнання її святості. «Мирянка, дружина й матір з великою вірою в Бога: її посвята залишається немовби маяком світла надії та свідченням віри в Бога, Творця життя, прикладом любові, більшої за страх і смерть», – читаємо в едикті вікарія Римської дієцезії.

У документі зазначено, що з плином років зростає слава її святості, тож, отримавши формальне прохання про початок процесу беатифікації й канонізації слугині Божої, Римська дієцезія заохочує всіх вірних передати до дієцезального трибуналу відомості, що можуть містити як схвальні, так і заперечні аргументи.
Новини зі світу Папа: Богопосвячена особа перебуває в серці Бога і народу Останнім етапом Апостольської подорожі Папа Франциска на Мадагаскар стала зустріч зі священиками, богопосвяченими особами і семінаристами, яких він заохотив не дозволити, аби у них викрали місіонерську радість.