Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа: Хто служить ближнім, зазнає радості любові

Папа: Хто служить ближнім, зазнає радості любові

«Той, хто долучається до служіння найслабшим, зазнає радості безкорисливої любові», – написав Папа Франциск у Твіттері у п’ятницю, 10 серпня 2018 року, у день літургійного спомину святого мученика й диякона Лаврентія.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Християнська любов – це конкретна любов, а не «любов із мильної опери», нагадав Папа Франциск 11 листопада 2016 року, коментуючи під час ранкової проповіді в каплиці Дому святої Марти уривок із Другого послання святого Йоана, у якому апостол нагадує, що нам залишено заповідь любити одне одного.

Але про яку любов ідеться мова? Сьогодні цим словом позначають багато речей. Критерій же християнської любові – це «втілення Слова», а «єдиний спосіб» любити так, як любив Ісус, – «постійно виходити з власного егоїзму, виходити для служіння ближнім». Адже християнська любов – це «конкретна любов», як «конкретна присутність Бога в Ісусі Христі».

«Святий диякон Лаврентій, – підкреслив тоді Папа, – недаремно казав: “Бідні є скарбом Церкви”. Чому? Бо вони – стражденне Христове тіло. Просімо благодаті не входити в той процес, який, можливо, спокушає чимало людей: інтелектуалізувати, ідеологізувати любов, позбавляючи християнську любов тіла».