Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » У Гвоздаві біля Бердичеві завершилися IV Кармелітські дні молоді

У Гвоздаві біля Бердичеві завершилися IV Кармелітські дні молоді

Протягом чотирьох днів у селі Гвоздава, що біля Бердичева, тривали ІV Кармелітські дні молоді. У цій зустрічі взяло участь 150 молодих людей із різних міст України: Києва, Житомира, Вінниці, Луцька, Харкова, Полонного, Бродів, Борисполя, Хмільника, Любара, Довбиша, Бердичева тощо. Цього року до зустрічі вперше приєдналися учасники з Польщі.


Покровителька цьогорічного Дня молоді – свята Тереза від Дитяти Ісуса, а гасло – «На крилах довіри до віри».


Розпочалася зустріч у четвер, 10 серпня, у Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію в Бердичеві. Там відбулися реєстрація, привітання та Служба Божа, яку очолив настоятель бердичівського санктуарію отець Рафаїл Мишковський OCD.


Після Літургії учасники й організатори автобусами вирушили до Гвоздави. Проживали вони на території монастиря босих кармелітів, який нині будують, а також у мешканців села.


Протягом чотирьох днів учасники брали участь у щоденних Службах Божих, молитвах, слухали цікаві конференції та свідчення священиків, ченців і черниць. Також у програмі були спортивні ігри, змагання й веселі вечори.

У п’ятницю ввечері відбулася Хресна Дорога вулицями села. Також для учасників підготували «Кармелітську пустельню», де кожен міг у тиші побути разом з Ісусом й відчути дух кармелітської молитви.


Завершальну недільну Месу, до якої приєдналися й мешканці Гвоздави та навколишніх сіл, очолив отець Христофор Урбанський OCD, відповідальний за парафію,  а проповідь виголосив отець Юзеф Кухарчик OCD, делегат Ордену Босих Кармелітів в Україні.

Поділилася враженнями від Дня молоді учасниця з Бердичева Аліна Афанасієва: «Це були дні єднання з Богом, духовного відпочинку та натхнення, це місце зустрічі зі старими друзями і можливість для знайомства з новими. Неймовірна енергія молоді дає заряд на весь рік... Ці дні збагатили мене, відновили духовно. Як казала свята Тереза: "Не втомлюйся довіряти". Довір Богу своє життя і турботи, і Він попровадить тебе до висот. Але ці дні не були б можливі без друзів. Дякую всім-всім моїм коханим друзям, старим і новим, ви найкращі. До зустрічі на наступних Кармелітських днях молоді».


Після організованого повернення до Бердичева на завершення відбувся подячний молебень біля ікони Матері Божої Святого Скапулярію, а молодь прийняла Святий Скапулярій. Організатори запевнили, що ювілейні V Кармелітські дні молоді обов'язково відбудуться в серпні 2019 року у Гвоздаві.

Максим Железницький
Новини з України Мінкульт планує відреставрувати костел св. Миколая Міністерство культури, молоді та спорту в 2020 році планує відреставтувати 5 архітектурних об’єкти за 114 мільйонів гривень. Зокрема, й костел святого Миколая у Києві, пише LB.ua з посиланням на заступницю голови міністерства Світлану Фоменко.