Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Інтерв’ю з новим префектом Дикастерії у справах комунікації

Інтерв’ю з новим префектом Дикастерії у справах комунікації

В ексклюзивному інтерв’ю для «Новин з Ватикану» новопризначений префект Дикастерії у справах комунікації Паоло Руфіні ділиться думками про участь мирян у житті Церкви й подальші реформи ватиканських засобів суспільних комунікацій.
Як нагадують Новини з Ватикану, призначення італійського журналіста Паоло Руфіні префектом Дикастерії у справах комунікації набуло великого розголосу, бо він став першим мирянином, який очолив ватиканську дикастерію.

Участь мирян у житті Церкви

Відповідаючи на запитання про те, що для нього означає це призначення, Паоло Руфіні зазначив, що таке велике завдання спонукає його постійно пам’ятати про власну незначність і покладатися на Божу благодать. Журналіст нагадав, про що говорив колись Папа Франциск: «Церкву як інституцію творимо усі ми, кожен із нас. Спільнота – це ми». На думку новопризначеного префекта, Його Святість цими словами закликає й мирян не відмовлятися брати на себе відповідальність, бути частиною Церкви й виконувати завдання, які вона може доручити. «Саме про це Папа просить кожного з нас, і про він це попросив мене. Це заклик, на який можна відповісти, лише довіряючи, як каже святий Павло, що сила проявляється у слабкості».

Реформа – справа усіх

Щодо започаткованої 2015 року реформи ватиканських засобів суспільної комунікації Паоло Руфіні зауважив, що жодна реформа не була результатом праці одної людини. «Реформи – це спільний шлях, що вимагає слухання й залучення всіх. І для цього потрібна готовність змінитися. Необхідне усвідомлення того, який великий і гарний зміст того, про що ми говоримо чоловікам і жінками нашого часу. До цього спонукає нас Церква. І це той шлях, яким нам усім, а насамперед мені, потрібно прямувати».
Новини з Ватикану Святий Бенедикт – покровитель Європи і надія для постраждалих від землетрусу «Європа віднайде надію тоді, коли людина буде в центрі її інституцій. Святий Бенедикте, молися за нас!» – таке послання опублікував Папа Франциск у Твіттері в середу, 11 липня 2018 року, з нагоди літургійного спомину святого Бенедикта Нурсійського. Засновник Бенедиктинського Ордену і символ відродження Європи в наш час став також символом надії на відбудову для мешканців своєї батьківщини – містечка Норчії й довколишніх населених пунктів, що постраждали від землетрусу в 2016 році.