Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » «Вийти з зони особистого комфорту». Симпозіум про нову євангелізацію в Австралії

«Вийти з зони особистого комфорту». Симпозіум про нову євангелізацію в Австралії

Від 12 до 14 липня 2018 року в місті Брисбен, що на сході Австралії, триває національний симпозіум на тему нової євангелізації «Proclaim 2018» під гаслом «У Мені перебувайте». У ньому беруть участь понад 600 представників парафій і локальних церковних спільнот. Мета заходу – разом призадуматися про нові шляхи для споглядання обличчя Ісуса Христа у спільнотах і про нові способи євангелізації.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Архієпископ Брисбена Марк Колерідж у вступному слові згадав про сумні нещодавні події в Тайланді, коли діти потрапили в пастку природи й кілька днів провели в темній підземній печері. На його думку, ми теж перебуваємо у пастці, у темній печері, хоча й самі цього не усвідомлюємо. І нічого не можемо вдіяти в тій темряві, лишень чекати, аж доки хтось поспішить нам на допомогу. Цей Хтось – Господь, Який приходить в Ісусі Христі і помирає задля того, щоб ми жили. Ось це та Добра Новина, яку кожен із нас має звіщати словами й ділами іншим людям. Тому, на переконання архієпископа, необхідно замислитися про нову парадигму для місцевих церковних спільнот, щоб посприяти оживленню церковного життя на парафіях.

«Потрібно виходити та діяти, не залишатись у храмі та писати звіти. Іноді складно зрозуміти, звідки починати, але недостатньо сидіти в лавках», – сказав новозеландський кардинал Джон Дью, закликаючи учасників залишити задля євангелізації «свою зону комфорту». Він вказав на 5 головних перешкод для євангелізації: помилкові ідеї, збентеженість, брак можливості, страх бути неприйнятими, сумніви. Кардинал Дью розповів також про церковне оновлення, яке можна спостерегти в новозеландських парафіях після утворенням пасторальних груп із належно приготованих мирян, які, тісно співпрацюючи зі священиками, служать задля духовного блага місцевий вірних. Наступний крок – це вийти поза парафії, до нужденних з-позацерковних спільнот.

Окрім питань, пов’язаних із новою євангелізацією, під час симпозіуму будуть обговорені й інші важливі для сучасного життя Церкви та суспільства теми: культурні зміни, молодь, приналежність до спільнот тощо.
Новини зі світу Папа: Мирові на Близькому Сході альтернативи нема Війна – це донька могутності й бідності, тож її можна подолати, лише відмовившись від логіки зверхності й викорінюючи злидні. Такими думками Папа Франциск поділився в суботу, 7 липня 2018 року, з вірними, які зібралися перед базилікою святого Миколая в місті Барі.