Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Освячення хреста на Мальованці в Житомирі

Освячення хреста на Мальованці в Житомирі

12 липня в житомирській парафії Божого Милосердя відбулась урочиста подія – освячення хреста, який встановлять на майбутньому храмі.
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.

Освятив хрест ординарій дієцезії єпископ Віталій Кривицький. Разом із ними молилися священики, черниці й численні віруючі, просячи про потрібні благодаті не лише для парафії, а й для всього міста. 




Парафія Божого Милосердя виникла в Житомирі, в районі, якій має назву Мальованка. 1988 року тут придбали будинок із земельною ділянкою, якій потім перебудували в каплицю. Парафією опікуються отці-паллотини. Наразі триває будівництво великого храму. 

У парафії, яка динамічно розвивається, є кола живого Розарію, група міністрантів, молодіжний ансамбль, група «Родина родин», благодійна група й театральна студія. Систематично відбувається робота з молоддю, відпочинок у таборах для дітей і молоді. У парафії також навчанють польської мови та проводять курси операторів комп’ютерної техніки.
Новини з України Мадагаскар вітає Папу Франциска У п’ятницю, 6 вересня 2019 року, на землю Мадагаскару вдруге ступила нога Наступника святого Петра: після того, як цю країну 1989 року відвідував святий Йоан Павло ІІ, сюди прибув Папа Франциск, як «Сіяч миру та надії» (таким є гасло цього етапу 31-ї Апостольської подорожі).