Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Кардинал Бальдіссері: Папа заохочує молодь підтримати родину, перемінюючи її

Кардинал Бальдіссері: Папа заохочує молодь підтримати родину, перемінюючи її

Генеральний секретар Синоду єпископів прокоментував призначення делегованих президентів для синодальних засідань і  нещодавнє послання Папи Франциска до молоді Карибського регіону.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Минулої суботи у Ватикані повідомили про те, що Папа Франциск призначив 4 кардиналів із різних частин світу делегованими президентами XV Звичайної асамблеї Синоду єпископів на тему «Молодь, віра та розпізнавання покликання». А в неділю було оприлюднене відеопослання Папи Франциска до молоді Карибського регіону, що зібралася на щотрирічну зустріч, яку організував єпископат Антильських островів. Ці події прокоментував кардинал Лоренцо Бальдіссері, генеральний секретар Синоду єпископів.

Невід’ємний зв'язок між темами сім’ї і молоді

За його словами, Папа Франциск, промовляючи до центральноамериканської молоді, хотів підкреслити тісний і нерозривний зв’язок між темою сім’ї й темою молоді. «Папа просить молодь підтримати інститут родини, щоб вона й надалі залишалася місцем, де діти можуть виростати у правильному та здоровому середовищі».

Щоб краще підтримувати сім’ю, необхідно, однак, перетворювати її відповідно до сучасних викликів. І Папа Франциск доручає це завдання юнакам і дівчатам, спонукаючи їх, як зауважує Генеральний Секретар Синоду, не сидіти сидьма. Він «застерігає, що не можна залишатися “зручно вмощеними”. А які засоби має молодь для того, щоб узятися за цю боротьбу? Перший із них – правильні напрямні, які можна знайти в Апостольському повчанні “Amoris Laetitia”. У четвертому розділі, як нагадує Папа. А ще молодь має докладати зусиль, щоб робити ці принципи актуальними тепер і в майбутньому, не відтинаючи коріння, без якого, що Папа Франциск дає добре зрозуміти, завтра не можливе. І все суспільство покликане допомогти їм не палити мостів із традицією. Це має бути колективне зусилля».

Церква з периферії стає центром

На думку кардинала, присвячена молоді асамблея Синоду єпископів, що відбуватиметься з 3 до 28 жовтня, не омине також тему сім’ї. Вона буде в центрі, адже «протягом двох років підготовки стало зрозуміло, що сім’я лежить на серці підлітків. Вона – предмет їхніх думок і прагнень».

З великим ентузіазмом кардинал Лоренцо Бальдіссері прокоментував призначення чотирьох кардиналів з Іраку, Мадагаскару, М’янми й Папуа Нової Гвінеї делегованими президентами цієї синодальної асамблеї. «Цими призначеннями Папа хотів надати вселенського характеру. Він бажає почерпнути з усіх куточків світу».