Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Облаштування комерційних вузлів обліку газу для регілійних організацій відтерміновано

Облаштування комерційних вузлів обліку газу для регілійних організацій відтерміновано

Призупинено дію ухвал, на підставі яких від релігійних організацій вимагали за власний кошт облаштовувати комерційні вузли обліку природного газу.
Про це повідомляє Інститут релігійної свободи.

Такі зміни передбачені в постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила 12 липня 2018 року.

Комісія ухвалила постанову «Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2494 та внесення змін до Типового договору розподілу природного газу», яка набуде чинності після реєстрації в Міністерстві юстиції й офіційного опублікування. Так НКРЕКП відтермінувала граничний термін облаштування комерційних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних власниками комерційних вузлів обліку до 1 травня 2019 року за умови надання власником вузла гарантійного листа, в якому він письмово підтвердить свої зобов’яння по облаштуванню комерційного вузла обліку.

Питання необхідності перегляду вимоги щодо облаштування комерційних вузлів обліку газу для всіх користувачів, включно з релігійними організаціями, порушили перед Урядом народні депутати Оксана Продан, Олександр Домбровський та Олександра Кужель.

Слід зауважити, що минулого тижня Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася до керівництва держави та парламентарів з проханням ініціювати зміни до постанови НКРЕКП № 2494 від 30.09.2015 року, щоб повністю звільнити від обов’язку облаштовувати комерційні вузли обліку природного газу модемами як релігійні організації, так і громадські об’єднання, які працюють у сфері захисту інтересів дітей, захисту прав осіб з особливими потребами, захисту інтересів учасників бойових дій.

Своє прохання ВРЦіРО обґрунтувала тим, що «релігійні організації та згадані громадські об’єднання використовують природний газ виключно для некомерційної діяльності, в тому числі для функціонування храмів, добродійних закладів, реабілітаційних центрів, хоспісів, недільних шкіл і інших неприбуткових закладів».
Новини з України Мадагаскар вітає Папу Франциска У п’ятницю, 6 вересня 2019 року, на землю Мадагаскару вдруге ступила нога Наступника святого Петра: після того, як цю країну 1989 року відвідував святий Йоан Павло ІІ, сюди прибув Папа Франциск, як «Сіяч миру та надії» (таким є гасло цього етапу 31-ї Апостольської подорожі).