Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » В Австралії хочуть карати священиків, які не повідомлятимуть про гріх зловживання, почутий на Сповіді

В Австралії хочуть карати священиків, які не повідомлятимуть про гріх зловживання, почутий на Сповіді

Священики, які не повідомлять поліцію про почутий на Сповіді гріх зловживання дітьми, постануть перед кримінальною відповідальністю. Королівська комісія з питань інституційного реагування на сексуальне насильство над дітьми рекомендує усім регіонам країни запровадити законодавство, щоб могти карати священиків за те, що не порушили печать таємниці Сповіді.
«Право практикувати свою релігію повинно відповідати зобов’язанням громадського суспільства заради безпеки усіх, а особливо захисту дітей від сексуального зловживання», - йдеться у заяві комісії. – «Надання поліції інформації про певне сексуальне зловживання дітьми є вирішальним для безпеки дітей».
Очікується, що рекомендація комісії отримає рішучий спротив з боку Церкви, яка завжди оберігала абсолютну конфіденційність Сповіді.
Відповідно до канонічного права, священик не може в жодному випадку порушити печать таємниці, почуту в сповідальниці, навіть під загрозою смерті. Священик, який порушує цю таємницю, підпадає автоматичній екскомунікації.
Архієпископ Мельбурна Деніс Гарт зазначив у заяві: «В Католицькій Церкві сповідь є духовною зустріччю з Богом через священика. Це – фундаментальна частина свободи релігії, її визнає закон Австралії та багатьох інших країн. Тому так і повинно залишитись тут, в Австралії».
«Поза межами сповідальниці, усі зловживання дітьми слід повідомляти представникам влади, і ми повністю цього дотримуємося», - цитує слова мельбурнського архієпископа Catholic Herald.
Джерело - Католицький оглядач

По темі:
Кардинал Леонардо Сандрі відвідає католиків східного обряду в Австралії
Єпископи Австралії: Християни – найбільш переслідувана релігійна група у світі
Австралія: Верховний суд скасував право на гомосексуальні подружжя