Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа відслужить Месу в намірі мігрантів

Папа відслужить Месу в намірі мігрантів

З нагоди п’ятої річниці візиту на Лампедузу Папа відслужить Святу Месу в намірі мігрантів.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Директор Ватиканського прес-центру повідомив, у п’ятницю, 6 липня 2018 року, Папа Франциск відслужить Месу за мігрантів на вівтарі Катедри базиліки Святого Петра. Літургія розпочнеться об 11:00 за римським часом.

Ця ініціатива приурочена до п’ятої річниці візиту Папи Франциска на італійський острів Лампедузу, куди й досі прибувають мігранти з берегів Африки. Чимало з них гине в морських хвилях. Візит 8 липня 2013 року став першою подорожжю новообраного Понтифіка за межі Рима.

Меса стане нагодою піднести молитву за загиблих, за тих, хто вижив у кораблетрощах, і за тих, хто їм допомагає. 
Новини з Ватикану Новий документ Святого Престолу про богопосвячених дів Наближаючись до 50-річчя відновлення давнього Ordo virginum, чину богопосвячених дів, і беручи до уваги значний розвиток цієї форми богопосвяченого життя в усьому світі, Конгрегація у справах інститутів богопосвяченого життя і товариств апостольського життя підготувала спеціальний документ, покликаний допомогти єпископам, посвяченим жінкам і зацікавленим цією особливою формою покликання краще зрозуміти її особливості й багатство. Документ має назву «Ecclesia Sponsae Imago» – «Образ Церкви-нареченої».