Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Паломники прибули до Матері Божої Летичівської

Паломники прибули до Матері Божої Летичівської

Увечері 5 липня до санктуарію Матері Божої Летичівської на Хмельниччині прибули паломники, щоб узяти участь у відпустових урочистостях, які відбудуться у п’ятницю, 6 липня.

Цього року до санктуарію прибули три піші групи паломників та одне велосипедне паломництво. Усіх їх вітали настоятель санктуарію отець Адам Пшивускі і єпископ, ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський.


Перша прийшла група паломників із Хмільника – 180 осіб на чолі з настоятелем отцем Ярославом Рудим.

З Кам’янця-Подільського прибуло ювілейне 25-те паломництво, яке 1 липня розпочало шлях до Летичева під пильним керівництвом отця Миколи Лучинського. Цього року група складалася з 320 осіб.


З Томашполя прийшли 380 осіб під керівництвом отця Мирослава Матвійчука. Як і паломники з Кам’янця-Подільського, вони вирушили в дорогу 1 липня.

З велосипедним паломництвом із Шепетівки прибуло 30 осіб.


Після привітання паломників відбулася вілігійна Служба Божа, яку очолив ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський. Йому співслужили єпископи-помічники Ян Нємєц і Радослав Змітрович, а також численні священики.

У проповіді єпископ Радослав Змітрович розповів про гріх і прощення, навівши як приклад уривок із Євангелія дня, де Ісус оздоровлює паралізованого. «Під час цього паломництва і не тільки, напевно, більшість із вас досвідчила прощення гріхів. Хто тобі простив твої гріхи, Хто був присутній у цьому паломництві? Великий дар – мати цей страх Божий. Цю свідомість Божої святості, яка доторкнулася до нас, до мене, відчуття присутності між нами живого Бога, який має міць звільнити людину від головної причини її страждання».

Максим Железницький
Фото – сестра Алексія Карпусь

ФОТОРЕПОРТАЖ