Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Відпочинок дітей у Баранівці

Відпочинок дітей у Баранівці

У парафії святого Станіслава в Баранівці Житомирської області зібралося чимало діточок, щоб гарно провести літні, переважно сонячні дні та досвідчити – багато хто вперше – безмежну Божу любов. 
Про це повідомляє «Карітас-Спес Баранівка».

Дехто з цих малих поза стінами храму живе в дбайливих сім’ях, ніжиться в маминій і татовій турботі. Але є й такі, для яких кожен день – це виживання: у жахливому побуті, у разючій бідності, серед випивки, лайки та стусанів. Чи можна поєднувати таких дітей в одну спільноту? Який досвід вони винесуть з цього короткого перебування разом?

Як свідчать священики парафії, а зокрема директор «Карітас-Спес Баранівка» отець Натанаїл OFM, і можна, і потрібно. 


Бо перші діти, скоріш за все, трішки осмислять і оцінять ті благодаті, які мають у власних родинах і про які досі навіть не задумувалися. Наразі вони вже не такі перебірливі в їжі, як це часто буває вдома. Дивлячись на своїх однолітків з інших реалій, їдять всі й усе, аж аж за вухами лящить!


А дітки, яких, м'яко кажучи, не викохують і не виніжують щодня, бачать зовсім інший світ. І він, виявляється, є: гарячий обід, чистий одяг, чемна мова, привітне звертання, змістовне дозвілля, повсякчасна турбота. Не так просто малим знайти себе в цьому наразі дивному світі. Не завжди знають вони, як поводитися, відповідати на прояви любові. 

Ще багато роботи попереду. Багато треба терпіння і витримки, аби поступово виправити те, що наробили в житті цієї малечі найрідніші, здавалося б, люди…


За дозвілля хочемо подякувати нашим добродіям, маленьким киянам. Вони ще взимку пожертвували купу дарів, якими зараз активно користуються їхні однолітки. Тут і велосипед, і ролики, й безліч іграшок. 


Дякуємо вам, маленькі діточки з добрими й милосердними сердечками!

Дякуємо щиро сестрі Вероніці за втілення акції в життя, бо це і клопіт, і зусилля, і витрачений час.

Триває наш відпочинок з молитвою та розвагами.
Новини з України Майстер-клас для міністрантів зі створення відеороликів 30 червня 2018 року Товариство святого Павла й уся Родина святого Павла відзначали урочисістьна спомин свого покровителя. Цього дня у Львові, у храмі святого апостола Павла, паулісти зорганізували для міністрантів майстер-клас зі створення відеороликів. Провели їх отець Томаш Василевський із Любліна й отець Ципріан Костжева зі Львова, які впродовж кількох років створювали біблійні відеокоментарі під назвою «Скибка Слова Божого».