Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Іменини Папи: боротьба зі злом, праця над реформами та морозиво для нужденних

Іменини Папи: боротьба зі злом, праця над реформами та морозиво для нужденних

Сьогодні до Ватикану надходять побажання з усіх куточків світу: на 23 квітня, коли вшановують пам’ять святого мученика Юрія, припадають іменини Папи Франциска. Адже його хресне ім’я, Хорхе, це іспанська версія імені Юрій.
Як нагадує Радіо Ватикану, святого мученика Юрія вшановує Церква Сходу й Заходу. Його найчастіше зображають як воїна, який перемагає дракона. Це протистояння символізує боротьбу проти зла, до якої покликаний кожен, хто хоче бути вірним Христові. Святкування іменин – це спонука придивитися до прикладу небесного покровителя. Про боротьбу зі злом Папа Франциск часто нагадує в повчаннях.

У проповідях і катехизах він звертає увагу на те, що отой лукавий, про звільнення від якого просимо в молитві «Отче наш», це не абстракція, а особа. У боротьбі з дияволом покликаний брати участь кожен християнин, і кожен, хто хоче йти за Ісусом, мусить «добре знати цю істину». 

Складаємо Папі Францискові щирі побажання дарів Святого Духа для якнайкращого сповнення нелегкого служіння «утверджувати братів у вірі» – доручення, даного Спасителем святому Петрові та його наступникам під час пасхального прощання.

Іменини Папи – вихідний день у Ватикані. Аде для Папи Франциска і його спеціальних помічників він виявився робочим. Адже саме 23 квітня 2018 року розпочалася триденна зустріч Ради Кардиналів, дев’ятиособового дорадчого органу, скликаного для допомоги в управлінні Церквою та реформуванні Римської Курії.

Апостольська елемозинарія ж поширила таке повідомлення: «Святий Отець Франциск прагне відсвяткувати день своїх іменин разом із найнужденнішими та безхатченками Рима. Тому Апостольська елемозинарія роздасть сьогодні, в день, коли Церква спогадує святого Юрія, 3000 порцій морозива людям, які щодня приходять до їдалень, нічліжок та інших закладів міста, якими опікується Карітас».

За темою:
Папа: Між молитовним життям і служінням ближньому нема протиставлення
Твіт Папи Франциска від 21 квітня 2018 року
Папа: Між молитовним життям і служінням ближньому нема протиставлення
Новини з Ватикану Папа: Католицька освіта покликана вливати душу в глобальний світ 25 червня 2018 року Папа Франциск зустрівся з 80 представниками фонду «Gravissimum Educationis», 28 жовтня 2015 року з нагоди 50-річчя однойменного документу Другого Ватиканського Собору, що присвячений темі освіти й виховання. Під час аудієнції Його Святість підкреслив, що католицька освіта мусить брати до уваги майбутні покоління, не забуваючи про коріння минулого та про співжиття в наших суспільствах представників різних народів, культур, традицій і віровизнань.