Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Приміційна Меса отця Андрія Педая

Приміційна Меса отця Андрія Педая

Неопресвітер отець Андрій Педай, який 23 червня 2018 року отримав свячення з рук єпископа Віталія Кривицького, 24 червня, в урочистість Народження Йоана Хрестителя, відслужив свою першу Месу в конкатедральному соборі святого Олександра в Києві. Тут відбувалася його душпастирська практика, і сюди єпископ скерував його як вікарного священика.
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.

Проповідь виголосив отець Віталій Безшкурий, настоятель парафії святого Олександра. Звертаючись до неопресвітера, він наголосив, що у священстві дуже важливий послух Церкві та єпископові. Нагадавши про апостола Андрія, який привів свого брата Петра до Ісуса, та про Йоана Хрестителя, який не зосереджував увагу на собі, а вказував на Христа, проповідник закликав отця Андрія так само вести людей до Ісуса і вказувати на Нього.

Також отець Віталій наголосив на цінності покликання до священства, на величі цього дару. Він закликав парафіян молитися за священиків, особливо за неопресвітерів отця Андрія Педая й отця Павла Щуку, який теж отримав свячення в суботу, 23 червня.

На завершення Меси представники парафії привітали отця Андрія з цією великою подією, а молодіжний хор заспівав для нього. Потім отець Андрій уділив приміційне благословення священикам, семінаристам, мамі, богопосвяченим особам і всім присутнім.

Сестра Людмила Саганівська