Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів України
» » » Неушкоджені гостії, віднайдені під завалами після землетрусу в Італії, – знак надії

Неушкоджені гостії, віднайдені під завалами після землетрусу в Італії, – знак надії

Кілька тижнів тому з-під завалів храму Успіння Пресвятої Богородиці в італійському містечку Арквата-дель-Тронко, зруйнованого землетрусом у серпні 2016 року, дістали кіот XVI ст., у якому була дарохранительниця з освяченими гостіями. Незважаючи на те, що вони пролежали майже півтора роки за несприятливих кліматичних обставин, на них не виявлено жодних ознак псування. Місцевий єпископ Джованні Д’Ерколе, ординарій Асколі-Пічено в інтерв’ю для «Новин Ватикану» називає цей факт знаком надії.
Про це повідомляє Радіо Ватикану.

«Ми були дуже вражені. Парох катедрального собору, який походить з Арквати, захотів їх забрати й помістив до кіоту нашої катедри. Це знак, який нас дуже вразив», – сказав ієрарх, пояснюючи: «Я це інтерпретую наступним чином: Ісус, похований під завалами – живий. Це знак надії на сповненому труднощів шляху відбудови».

В інтерв’ю єпископ розповів, що населення досі перебуває у скрутному становищі. Особливо з огляду на снігопади, адже модульні будиночки, встановлені для тимчасового відселення, дуже тендітні. «Сподіваємося, що снігопади не будуть дуже сильними й не створять додаткових проблем. Ми намагаємося були поряд із людьми: там, на місці перебуває парох зі священиками й сестрами».

Єпископ висловлює сподівання, що постраждале містечко зможе відродитися: «Ми стараємося робити все для того, аби підсумком трагедії була не смерть, а спонука до мужності та праці». Ділячись думками про Великий піст, молитву й милостиню, ієрарх, безпосередній свідок збитків, завданих стихією, зупинився на значенні цих практик для місцевих мешканців: «Є люди, які втратили все й дивляться в майбутнє з тривогою. Солідарність може допомогти повернути їм надію».

За темою:
Як підводиться з руїн монастир на батьківщині святого Бенедикта
Папа Франциск не забуває постраждалих від землетрусу на Іскії
Папа до Червоного Хреста: Ви – пророки, здатні розбудити байдужий світ
Новини зі світу Папа до католиків Бразилії: прощення це засіб подолати насильство та побудувати мир «Насильство подолаємо тоді, коли станемо посланцями й будівничими миру», – написав Папа Франциск у своєму посланні до бразильських католиків з нагоди щорічної великопосної Кампанії Братерства, яку проводить місцева Церква.