Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Відпустова урочистість на честь святого Йоана Непомука в Дубні

Відпустова урочистість на честь святого Йоана Непомука в Дубні

21 травня 2019 року в дубенській парафії відбулася відпустова урочистість на честь її покровителя, святого Йоана з Непомук, пресвітера й мученика. Урочисту Месу очолив єпископ Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії.
Про це повідомляє Луцька дієцезія

З місцевими парафіянами й настоятелем храму, отцем Ґжеґожем Оважаним, радість свята розділили священики, черниці, духівництво Римо-Католицької та Православної Церкви й віряни з інших парафій. На Месі також були присутні представники місцевої влади: мер Дубна Василь Антонюк, голова Дубенської районної державної адміністрації Юрій Парфенюк із дружиною. Численні парафіяни й гості храму дякували Богові за дар любові.

У проповіді єпископ Віталій Скомаровський сказав, що ми, люди стараємося закритися, відгородитись одне від одного, від світу, захистити свої статки. Багато будинків схожі на тюрми: людина ніби захищає себе, будуючи великі паркани й загороджуючись від світу. Так, її ніхто не зможе скривдити, але й ніхто до неї не всміхнеться, ніхто їй доброго слова не скаже. Звісно, про захист потрібно дбати. Але треба розуміти, що прийде смерть і забере все: життя, майно, рідних, близьких. У серці людини зароджується темрява, біль. Ісус Христос каже: «Мир залишаю вам, Мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його». Він дає мир, спокій нашому серцю, душі, любов до ближнього. Мир Христа випливає не зі страхування, зовнішньої безпеки й ізоляції від світу, це мир серед життя з його клопотами, стражданнями, небезпеками. Це мир з віри, що я в Його руках, якщо, звісно, я довірив Йому своє життя, якщо я християнин. Святий Йоан із Непомук був саме таким абсолютно непохитним, відстоював право Церкви та Боже право в боротьбі зі світською владою, ясно усвідомлюючи, що за це йому загрожує мученицька смерть. Святий дає приклад, як не боятися жити згідно зі своїм сумлінням. Ось чого нам часто бракує. Жити по совісті означає мати мир у сумлінні, мир з Богом, який дає Христос. Через багато страждань ми зможемо увійти в Царство Боже, і це наша дорога. На цій дорозі довірмося Богу, віддаймо себе в Його руки, в руки Христа, Доброго Пастиря, щоб гідно пройти життєвий шлях, який приведе нас до неба, до святих, до святого Йоана з Непомук. 

Дари до вівтаря урочисто несли діти й дорослі. Після Літургії відбулися процесія з Пресвятими Дарами навколо храму і травневий молебень до Пресвятої Діви Марії.
Новини з України Таїнство християнської зрілості в парафії Божого Милосердя у Львові Семеро вірян із парафії Божого Милосердя у Львові отримали 21 травня 2019 року миропомазання, завдяки якому людина стає ближчою до Христа й отримує міць Святого Духа для відважнішого свідчення віри.