Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Формаційні реколекції спільноти «Живий вогонь» у Брюховичах на Львівщині

Формаційні реколекції спільноти «Живий вогонь» у Брюховичах на Львівщині

З 10 до 12 травня 2019 року в реколекційному домі отців василіян у Брюховичах тривали формаційні реколекції спільноти «Живий вогонь», у яких узяли участь 90 осіб. Вів реколекції отець Маріуш Орчиковський OFMConv – ректор семінарії францисканців у Кракові. Їхньою темою була Церква.
Як повідомляє Львівська архідієцезія, реколектант за шість зустрічей поглиблював розуміння цієї теми, пояснюючи, що Церква – це не щось зовнішнє, не лише будівля, священики, традиція, доктрина. Церква – це кожна людина, з’єднана з Ісусом. Отець пояснив завдання і відповідальність кожного християнина – частини Тіла Христового.

У програмі реколекцій були, крім духовного навчання, Меси, молитви прослави, спілкування в малих групах, заступницькі молитви, розмови з реколектантом. Це вже вчетверте отець Маріуш Орчиковський проводить реколекції для спільноти.

«Живий вогонь» – це католицька харизматична спільнота, яка з 2006 року діє при парафії святого Антонія у Львові. Її духівник – отець Павло Одуй OFMConv. Нещодавно статут спільноти затвердив архієпископ Мечислав Мокшицький. Зустрічі, у програмі яких є духовне навчання й молитва прослави, відбуваються щопонеділка о 19:30 у храмі святого Антонія (вул. Личаківська, 49а). Також у спільноті діють 12 домашніх груп і підліткове служіння «Де-Жа-Вю» (Діти Живого Вогню).