Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Архієпископ Мечислав Мокшицький на паломництві Родини шкіл імені святого Йоана Павла ІІ у Польщі

Архієпископ Мечислав Мокшицький на паломництві Родини шкіл імені святого Йоана Павла ІІ у Польщі

На Ясній Горі у Польщі митрополит Львівський архієпископ Мечислав Мокшицький узяв участь у 18-му паломництві Родини шкіл імені святого Йоана Павла ІІ. Понад 14 тисяч молодих людей із 300 шкіл Польщі й Білорусі дякували Господові за те, що понад 40 років тому кардинал Кароль Войтила став Понтифіком. Цьогорічне гасло зустрічі – «Блиск Батьківства».
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Архієпископ Мокшицький, свідок життя Папи, підкреслив у проповіді, що Йоан Павло II був батьком, особливо для молодих людей, про яких дуже піклувався, але й ставив перед ними складні завдання.

«Він учив жити не абияк, а згідно з порядком і гармонією, які виникають із плану Творця, – сказав митрополит Львівський. – Святий Папа навчав жити відповідально за себе й за інших, а таке ставлення відкидає егоїстичні бажання та дії. І хоча тоді було багато вчителів, які проповідували різні підходи до життя, та Папу слухали, бо він не тільки проповідував, а й жив відповідно до того, чого навчав. Тому молоді люди йшли за ним, адже він був справжнім, був собою».

Молодь випустила у небо 300 повітряних кульок, які символізували піднесення сердець до небес.
Новини зі світу Духовна подорож у Литву: Молитовний щит ХСП зростає Завершилася подорож служителів Християнської служби порятунку у Литву. Завданням цієї подорожі, як і низки інших у традиційно католицькі країни, було зміцнити духовне сопричастя з нинішніми союзниками та знайти нових для побудови спільного Молитовного щита. Молитовні інтенції важливі та зрозумілі для всіх, хто долучається до Щита, хоч би де перебував: мир на Донбасі, відродження християнської цивілізації на теренах об’єднаної Європи, навернення до Бога та покаяння Росії, захист і прозріння Ізраїлю, протидія в сучасному світі духам комунізму, нацизму, антисемітизму, імперіалізму й гендеризму.