Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » На Харківщині постраждалі від воєнних дій уже півроку отримують допомогу в рамках акції «Папа для України»

На Харківщині постраждалі від воєнних дій уже півроку отримують допомогу в рамках акції «Папа для України»

У рамках акції «Папа для України» благодійний фонд «Станція Харків» надає багатоцільову гуманітарну допомогу для переселенців, які живуть у Харкові та Харківській області.
Про це повідомляє сайт акції «Папа для України».

Для працівників фонду кожен робочий день починається з термінових завдань або необхідності пошуку нестандартних рішень у тих чи інших ситуаціях. «Наші спеціалісти з’ясовували стан справ кожної конкретної родини, щоби виявити ступінь вразливості й реальні потреби, – розповіла  голова БФ «Станція Харків» Юлія Конотопцева. – Але для тих, хто опинився в тяжких обставинах коли, наприклад, немає чого їсти або нічим платити за житло, допомога надавалась негайно, у день звернення.

Одного дня до нас просто з вокзалу прийшла бабуся з онукою. Вони приїхали з «тієї» сторони з самими «документами» на руках. Ці папери не мали в Україні жодної ваги. Ми одразу поселили їх в хостел, оплатили проживання на три місяці, видали продуктовий ваучер і продукти на перший час. Ця родина була у нас під постійним супроводом. На сьогодні вони змогли оформити документи, пенсію, і вже самостійно можуть платити за житло».

Загалом за півроку постраждалі від воєнних дій отримали 3000 продуктових ваучерів; 560 родин – допомогу у сплаті житла й комунальних послуг; для понад 300 приватних домогосподарств було закуплено дрова або вугілля; 83 родинам, які живуть без пічного опалення, надано електрообігрівачі. Крім того, 781 людині допомогли в закупівлі медикаментів та індивідуального медичного приладдя, а 275 хворим на онкологічні захворювання – з оплатою хіміотерапії, операцій або реабілітації.

Нерідко допомога сім’ям надавалась протягом року чи довше – на різних етапах становлення «нового життя» переселенців. Наприклад, таку підтримку отримала сім’я Алли, де виховується двоє дітей. 

«Коли Алла прийшла до нас, то просто з порогу впала з обширним інсультом, – згадує Юлія Конотопцева. – На той час вона була єдиною годувальницею в родині. Ми відвезли її в лікарню та оплатили за кошти акції усе лікування. Тимчасом наші волонтери їздили до неї додому та готували їсти дітям, допомагали іншим членам родини. Попри невтішні прогнози лікарів, її виходили! Паралельно з цим ми допомогли з приїздом із зони АТО чоловікові Алли, таким чином сім’я возз’єдналась. Жінка пройшла реабілітацію та почала говорити, сидіти, потім їй були закуплені ліки. Сьогодні Алла уже ходить і ми віримо, що скоро вона зможе працювати й заробляти на життя. Без перебільшення, завдяки акції «Папа для України», ми змогли врятувати життя, врятувати сім’ю. Така допомога часто дає можливість людям не тільки вижити у складних умовах, а й зберегти віру в людську гідність і солідарність».

За темою:
У рамках акції «Папа для України» мешканцям Донбасу надано понад 4000 годин безплатної психотерапії
Ще один проект допомоги у межах акції «Папа для України» реалізують на Донбасі
Норвезька рада у справах біженців у рамах акції «Папа для України» надала підтримку постраждалим сім’ям із прифронтової Луганщини
Новини з України «Пробуди до віри, Мамо!» – XV зустріч молоді в Більшівцях Щороку в липні санктуарій Матері Божої в Більшівцях Івано-Франківської області начебто оживає: і не тільки від великої кількості прочан і молоді, а й від того, яка сильна благодать витає над цим місцем у такі дні. Справді, протягом цього часу ледь не в кожного учасника тоненькою цівкою стікали сльози радості та покути, ледь не кожен ділився своїм свідченням зміцнення віри, і таки кожен учасник щодня падав на коліна та щиро молився за заступництвом Матері Божої.