Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Архідієцезія Палермо готується до візиту Папи Франциска

Архідієцезія Палермо готується до візиту Папи Франциска

Палермо, місто на південноіталійському острові Сицилії, готується до приїзду Його Святості Папи Франциска. Кілька днів тому місцева архідієцезія відкрила сайт, на якому можна знайти програму, логістичну інформацію й новини про візит, запланований на 15 вересня. Створено також Фейсбук-сторінку й обліковий запис у Твіттері.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Утвердження у вірі

«Папа Франциск прибуває, щоб утвердити нас у любові. Заради цієї любові отець Пульїзі віддав життя», – сказав архієпископ Палермо Коррадо Лорефіче під час зустрічі з різними дієцезіальними радами, присвяченої підготовці до візиту з нагоди 25-ї річниці смерті отця Піно Пульїзі, який загинув від рук мафії та 5 років тому був проголошений блаженним.

«Для нашої Церкви це буде момент утвердження у вірі, надії та, насамперед, у свідченні любові. Візит Папи додасть нам усвідомлення, додаткового пориву, щоб приймати Євангеліє».

Зустріч молоді в очікуванні на приїзд Папи

Папу зустрічатимуть, зокрема, юнаки й дівчата, які 14 вересня збираються на регіональний з'їзд. Про це, як і про програму молодіжного форуму, йдеться на сайті візиту. Через акаунт у Твіттері, між іншим, поширюються спогади про відвідини Йоана Павла ІІ й Бенедикта XVI. На Фейсбуку ж впадає у вічі рубрика «В очікуванні Папи Франциска», яка пропонує різні інтерв’ю та супровідні матеріали.

«Приймаємо Папу Франциска з вірою, радістю та вдячністю», – пише архієпископ Коррадо Лорефіче до вірних на сторінках соціальних мереж, присвячених візитові, називаючи візит «слушною нагодою, аби подбати про те, щоб принесли плоди ентузіазм і місіонерська креативність свідчення Євангелія, якими було позначене все душпастирське служіння отця Піно Пульїзі».