Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів України
» » » Папа Франциск прийняв Прем’єр-міністра Хорватії

Папа Франциск прийняв Прем’єр-міністра Хорватії

У суботу, 7 жовтня 2017 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Главу Уряду Хорватської Республіки Андрея Пленковіча, який опісля зустрівся з відповідальними за міжнародну політику Святого Престолу.

В комюніке Ватиканського прес-центру зазначається, що під час переговорів, що відбувалися в щирій атмосфері, відзначено добрий стан існуючих стосунків між Святим Престолом та Хорватією та позитивний вклад Церкви в життя країни. Сторони також зупинилися на результатах праці змішаної комісії сербських та хорватських експертів, скликаної з метою спільного перегляду постаті блаженного кардинала Алоїзія Степінаца.
Далі співрозмовники обмінялися думками щодо деяких тем обопільного зацікавлення, між якими – майбутнє європейського проекту та регіональний контекст, з особливим посиланням на становище хорватського населення Боснії та Герцеговини.

Джерело: Радіо Ватикану
Новини з Ватикану «Сподобалося Богові...» – лист Конгрегації віровчення до єпископів про християнське спасіння «Сподобалось Богові у Його доброті й мудрості об’явити Себе самого й повідомити таїну Своєї волі (пор. Єф. 1, 9), завдяки якій люди через Христа – Слово, що стало тілом, – у Святому Дусі мають доступ до Отця і стають учасниками Божої природи (пор. Еф. 2, 18; 2 Пт. 1, 4)», – цією цитатою з Догматичної конституції Другого Ватиканського собору про Боже слово розпочинається лист Конгрегації віровчення «Сподобалося Богові...» до єпископів Католицької Церкви стосовно деяких аспектів християнського спасіння. Документ, апробований Папою Франциском 16 лютого 2018 року, був прийнятий під час пленарної зустрічі Конгрегації віровчення 24 січня 2018 року. Сьогодні, 1 березня, його представили у Ватиканському прес-центрі архієпископи Луїс Ладарія SJ і Джакомо Моранді, префект і секретар цієї Конгрегації.