Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Місійне спрямування Римської Курії. 29-та зустріч Ради Кардиналів

Місійне спрямування Римської Курії. 29-та зустріч Ради Кардиналів

У середу, 10 квітня 2019 року, виконувач обов’язків директора Ватиканського прес-центру Алесандро Джізотті розповів про напрацювання XXIX Зустрічі Ради кардиналів, яка з 8 до 10 квітня тривала у Ватикані під проводом Папи Франциска й за участю всіх шести кардиналів-радників і двох секретарів. Папа брав участь у всіх засіданнях, крім ранкового в середу.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Під час зустрічі було розглянуто процедуру консультації та загальноцерковного обговорення нової апостольської конституції про Римську курію «Проповідуйте Євангеліє». Затверджену чернетку постановили надіслати Єпископським конференціям, Синодам Східних Католицьких Церков, дикастеріям Римської курії, об’єднанням вищих настоятелів і деяким Папським університетам з проханням про зауваження та спостереження.

Іншими темами були місіонерське спрямування курії, на якому наполягає конституція, зусилля для зміцнення синодальності в Церкві на всіх рівнях, необхідність більшої присутності жінок на керівних посадах Апостольської Столиці. Наголошено також, що Рада кардиналів – це орган, завданням якого є допомагати Папі керувати Церквою, а тому його місія не вичерпується оприлюдненням нової апостольської конституції.

Кардинал Шон Патрік О’Меллі, який також очолює Папську комісію в справах захисту неповнолітніх, представив підсумки її минулого пленарного засідання. Він подякував Його Святості за скликання та проведення зустрічі «Захист неповнолітніх у Церкві» й за нещодавнє оприлюдення норм у цій сфері для Держави-Міста Ватикан, що свідчить про зміцнення боротьби Церкви зі зловживаннями.

Наступна зустріч Ради кардиналів відбуватиметься з 25 до 27 червня 2019 року.
Новини з Ватикану Підсумки пленарної асамблеї Папської комісії щодо захисту неповнолітніх Від 4 до 7 квітня 2019 року у Ватикані тривала X Звичайна пленарна асамблея Папської комісії щодо захисту неповнолітніх. Ватиканський прес-центр оприлюднив підсумкове комюніке, де ще раз підтверджено слова Папи Франциска: «Найкращий результат і найефективніше розв’язання, яке ми можемо запропонувати постраждалим, людові святої матері Церкви та всьому світові, – це спрямування всіх зусиль на душпастирське й колективне навернення, покору для того, аби вчитися, слухати, підтримувати й захищати найуразливіших».