Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Паломництво чоловіків до Бердичева на честь святого Йосифа

Паломництво чоловіків до Бердичева на честь святого Йосифа

16 березня у Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярія в Бердичеві відбулося паломництво чоловіків. Уже п’ятий рік поспіль чоловіки приходять до санктуарію з нагоди врочистості святого Йосифа, обручника Пресвятої Діви Марії.


Цьогоріч помолитися біля чудотворного образу Матері Божої Бердичівської прибуло понад 130 чоловіків із Києва, Житомира, Коростишева, Олевська, Корчака, Любара, Високої Печі, Тетерівки, Боярки. До учасників долучилася чоловіча спільнота при парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії з Бердичева. 


Гостинно зустрічали гостей господарі санктуарію – брати босі кармеліти. Відповідальним за паломництво вже традиційно став Олег Сартаков, настоятель парафії в Корчаку й модератор Братства святого Йосифа.


Почалося паломництво з реєстрації та знайомства учасників, до яких із вітальним словом звернувся отець Христофор Урбанський OCD з бердичівського санктуарію. Ікону святого Йосифа врочисто внесли до храму, а протягом усього паломництва учасники мали нагоду доєднатися до Братства святого Йосифа.


Цікавим свідченням із учасниками паломництва поділився отець Тарас Цеховський. Після свідчення відбулися Хресна дорога в намірі подружжів, які перебувають у кризі, та праця в групах.


Центральним моментом паломництва стала Служба Божа, яку очолив отець отець Олег Сартаков, а співслужили з ним отець Христофор Урбанський OCD, отець Мар’ян Куц SDB із Коростишева, отець Павло Юрковський SAC із Житомира й диякон Роман Циганюк SDB з Коростишева.


На завершення Меси всі присутні проказали молитву чоловічих обітниць. Отець Олег Сартаков розповів про план роботи на 2019 рік. Паломництво закінчилося спільним почастунком.


Максим Железницький
Новини з України Мінкульт планує відреставрувати костел св. Миколая Міністерство культури, молоді та спорту в 2020 році планує відреставтувати 5 архітектурних об’єкти за 114 мільйонів гривень. Зокрема, й костел святого Миколая у Києві, пише LB.ua з посиланням на заступницю голови міністерства Світлану Фоменко.