Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Новий настоятель у черкаській парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії

Новий настоятель у черкаській парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії

У зв'язку з персональними змінами в Київсько-Житомирській дієцезії новим настоятелем парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії став отець Олександр Гурський. Дотеперішнього настоятеля отця Леоніда Ліпецького переведено до іншої парафії. 19 серпня 2018 року відбулися подячна Служба Божа та впровадження нового настоятеля.
Парафіяни дякували отцю Леонідові за 14 років, які він був разом із ними, за вділені таїнства й душпастирську працю, бажали йому плідного служіння на новому місці, опіки Божої Матері й Божого провидіння. Обіцяли молитися за нього й завжди пам'ятати.

Також привітали нового настоятеля, отця Олександра, який насправді не такий уже й новий тут, адже був місцевим настоятелем у 1998–2004 роках. Він викупив і створив каплицю, у якій досі відбуваються Меси. Тоді з усіма парафіянами в нього був особистий зв'язок, отець знав про життя й душу кожного та кожному намагався допомогти відчути Бога в серці. Тому для парафіян, які пам'ятають отця Олександра, його повернення дуже важливе і знакове, а ще – дуже радісне.

Вірячи, що отець Олександр і буде тим, хто збудує у Черкасах храм і ще більше об'єднає парафію, додасть їй сил і наснаги для подальшого духовного розвитку на шляху до Бога, віряни бажають йому Божої допомоги в усіх справах. Нехай Бог благословить його нове призначення, дарує йому здоров'я й терпіння.


Текст – Вікторія Іванюк
Фото – Валентин Іванюк