Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Офіційний ватиканський бюлетень (вівторок, 3 липня 2018 року)

Офіційний ватиканський бюлетень (вівторок, 3 липня 2018 року)

Прес-центр Святого Престолу повідомляє про такі події:
Його Святість Папа Франциск уділив аудієнції:

  • Блаженнішому Святославові Шевчуку, Верховному архієпископу Києво-Галицькому;
  • кардиналові Луїсу Ф. Ладарії Ферреру SI, префектові Конгрегації віровчення;
  • кардиналові Курту Кохові, голові Папської ради у справах сприяння єдності християн;  
  • монсеньйору Філіппо Янноне OCarm, голові Папської ради у справах законодавчих текстів.
  • кардиналові Клаудіо Хуммесу OFM, колишньому префекту Конгрегації у справах духовенства.

***

Опубліковано текст листа Його Святості Папи Франциска про призначення кардинала Фернандо Філоні, префекта Конгрегації у справах євангелізації народів, Спеціальним папським посланцем (із надзвичайними повноваженнями) на V Місіонерському конгресі Америки (CAM 5), який відбуватиметься 9–14 липня 2018 року в Санта Крус де ла Сьєрра (Болівія).

***

Його Святість Папа Франциск ухвалив такі постанови про відставки й нові призначення:

  • прийнято відставку з посади ординарія дієцезії Мангалор (Індія) від єпископа Алоїзія Поля Д’Сузи; оголошено про номінацію на посаду ординарія цієї дієцезії преподобного Пітера Поля Салданху, дотеперішнього доцента теології Папського Урбаніанського університету (Рим); подано коротку біографію номінанта;
  • прийнято відставку з посад єпископів-помічників архідієцезії Чикаго (США) від монсеньйора Френсіса Кейна та монсеньйора Джорджа Рассаса; оголошено про номінації на посади єпископів-помічників архідієцезії Чикаго преподобного монсеньйора Рональда Хікса, клірика й генерального вікарія цієї дієцезії, з наданням йому титулярної кафедри Мунаціана; преподобного Марка Бартосіка, клірика цієї дієцезії, дотеперішнього директора і капелана Центру Кольбе й настоятеля парафії Внебовзяття в Чикаго, з наданням йому титулярної кафедри Наратката; преподобного Роберта Кейсі, клірика цієї дієцезії, дотеперішнього настоятеля парафії святого Беди Преподобного в Чикаго, з наданням йому титулярної кафедри Тубурбо (великої); подано короткі біографії номінантів;
  • оголошено про номінацію єпископа-ординарія для дієцезії Аукі (Соломонові острови); ним став преподобний Пітер Хуху, дотеперішній генеральний вікарій архідієцезії Гонаріа; подано коротку біографію номінанта;
  • оголошено про номінацію єпископа-ординарія для дієцезії Кабінда (Ангола); ним став преподобний отець Белміро Квіка Чіссенгветі CSSp, дотеперішній настоятель провінції Конгрегації Святого Духа в Анголі; подано коротку біографію номінанта.

***

Оприлюднено матеріали прес-конференції з нагоди візиту Його Святості Папи Франциска до Барі, де він має зустрітися з главами Церков і християнських спільнот Близького Сходу. Поїздка і зустріч заплановані на 7 липня 2018 року. У прес-конференції взяли участь кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації Східних Церков; кардинал Курт Кох, голова Папської ради у справах сприяння єдності християн. Прес-центр публікує тексти виступів обох кардиналів.

***
Прес-центр інформує про зміни в розкладі регулярних заходів за участі Папи Франциска на липень і серпень 2018 року. Так, оголошено про призупинення протягом усього липня папських загальних аудієнцій у середу. Вони будуть відновлені в серпні й відбуватимуться в залі Павла VI. Єдиним публічним заходом за участю Папи Франциска залишається недільна молитва «Ангел Господній». Ранкові Меси з групами вірних у каплиці Дому святої Марти також призупиняються й будуть відновлені у вересні 2018 року.
Новини з Ватикану Папа: дорога віри – це постійне «учнівство», яке пережили також і апостоли Віра це шлях, який вимагає постійного дозрівання, протягом якого вчимося насправді бути християнами. Думками про це поділився Папа Франциск, роздумуючи над прикладом святих апостолів Петра і Павла.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.