Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Архієпископ Мечислав Мокшицький про паломництво до Більшівцівської Матері Божої

Архієпископ Мечислав Мокшицький про паломництво до Більшівцівської Матері Божої

«Я дуже радий, що Господнє Провидіння і цього року дозволили численним вірним нашої митрополії звершити паломництво до архідієцезійного санктуарію Матері Божої, Цариці Миру і Поєднання, у Більшівцях», – сказав архієпископ, митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.
На сторінці Львівської архідієцезії опубліковано коментар архієпископа щодо цьогорічного паломництва миру і поєднання.

– Приєдналася також нова група, яка йшла з Кам’янки-Бузької на чолі з настоятелем парафії отцем Григорієм. Приємно, що цей паломницький рух поширюється. Дуже вдячний його організаторам і промоторам – отцям францисканцям конвентуальним, а також духовенству й чернецтву, які докладають багато зусиль, щоби наші паломники могли плідно й радісно переживати реколекції під час паломництва та прийти на зустріч із Матір’ю Божою піднесеними та сповненими довіри до Неї. Окремо хочу подякувати всім, хто приймав паломників на шляху до Більшівців: парафіям і людям доброї волі, не лише вірним РКЦ, а й православним і греко-католикам, за гостинність і щирість. Радіємо, що наш санктуарій у Більшівцях щороку стає дедалі красивіший і спроможний приймати чимраз більше паломників.

Дякуємо отцям францисканцям ремонти, які вони там виконують, щоби зовнішня краса відображала духовну красу цього відпустового місця. 

У цьогорічному паломництві участь узяло значно більше богопосвячених осіб. Їхня присутність, їхня молитва додає піднесення, окрилює групи паломників, які дуже відчувають таку духовну опіку священиків і черниць, що йдуть разом з ними. Це також сприяє зростанню нашого духовенства.

Як і щороку, до паломництва долучилися представники Реабілітаційного центру біля Золочева, які прагнуть поглибити своє духовне життя й доброзичливо допомагають організаторам паломництва.

Переважно в цьому паломництві йде молодь, яка часто звершує прощу, щоб поглибити своє духовне життя, у намірах батьків, звільнення від залежностей, зокрема пияцтва, злагоди в сім’ях. Вони часто моляться, щоб сім’ї не розпадалися. Усі паломники молилися про те, щоб на нашій батьківщині запанував мир, про справедливість і добробут.