Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа: Будьте для дітей посередниками віри, отриманої від батьків

Папа: Будьте для дітей посередниками віри, отриманої від батьків

Побачила світ дитяча версія молодіжного катехизму «YOUCAT for Kids», передмову до якої написав Папа Франциск.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

«Увіряю вам “YOUCAT for Kids”. Не втомлюйтеся запитувати про свою віру й розповідати про неї. Не мовчіть, коли діти звертаються до вас із запитаннями, а завжди знаходьте сили для того, щоби бути посередниками віри, отриманої від батьків. Будьте людським ланцюгом, який із покоління в покоління забезпечує постійну присутність Євангелія в наших родинах, спільнотах і в Церкві», – звертається Папа до батьків у цій передмові.

Ініціатива австрійських католиків

YOUCAT – це акронім англійських слів «молодіжний катехизм»; його підготували перед Всесвітнім днем молоді, що 2011 року відбувався в Мадриді. Під керівництвом Віденського архієпископа кардинала Крістофа Шенборна його створили священики, богослови, катехити та п’ятдесят юнаків і дівчат, що були учасниками спеціальних літніх таборів.

«YOUCAT for Kids» – це новий катехизм для дітей віком від 8 до 12 років, задуманий насамперед як посібник для тих, хто готується до Першого Причастя й миропомазання. Він містить фундаментальні правди віри з Катехизму Католицької Церкви, подані мовою, доступною для дітей, і відповідно оформлені.

Запитання, відповіді й посилання

Праця написана у формі запитань і відповідей. У ній крок за кроком запропоновано виклад правд віри, доступний для дитячого розуміння й затверджений Церквою. Під кожним запитанням-відповіддю вміщено інші тексти, корисні для поглиблення розуміння. Унизу кожної сторінки – інформація для батьків, катехитів і вихователів, покликана сприяти діалогові між дитиною й дорослим щодо кожної теми. Крім того, наведено посилання на додаткові й поглиблені пояснення, вміщені в «YOUCAT».
Новини з Ватикану Нова аудієнція Папи Франциска з Апостольським Нунцієм в Украіні У п’ятницю, 24 травня 2019 року, Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції Його Високопреосвященство Клаудіо Ґуджеротті, титулярного архієпископа Равелло, Апостольського Нунція в Україні.