Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Ювілейне паломництва до блаженної сестри Марти Вєцкої у Снятині

Ювілейне паломництва до блаженної сестри Марти Вєцкої у Снятині

25 та 26 травня 2019 року відбулося ювілейне, десяте паломництво до могили блаженної сестри Марти Вєцкої в парафії Матері Божої Святого Скапулярія у Снятині на Івано-Франківщині, яку рік тому було проголошено санктуарієм блаженної Марти Вєцкої.
Як повідомляє Львівська архідієцезія, до блаженої сестри Марти Вєцкої прибуло понад 600 паломників зі всієї України, а також із інших куточків світу: Італії, США, Польщі, Білорусі, Росії, Німеччини.

Урочисту Євхаристію очолив єпископ Віталій Скомаровський із Луцька. Першого дня паломництва, 25 травня, слово до прочан скерував генеральний настоятель Згромадження Отців Місіонерів святого Вікентія де Поля отець Томаж Мавріч СМ.

Після вечірньої Євхаристії архієпископ Мечислав Мокшицький очолив процесію до могили могили блаженної сестри Марти Вєцької й освятив новозбудований Центр вікентійської духовності. Звертаючись до паломників, архієпископ закликав у контексті Року святості подружжя і сім’ї віддати всі сім’ї під опіку блаженної Марти, яка у Снятині робила багато для того, щоб у родинах перебував дух злагоди, миру, прощення та Він вказав на три знаки, які формують святість у сім’ї: милосердя вчинку, милосердя слова й милосердя молитви. І всі вони виразно помітні в житті блаженної Марти Вєцкої.

На завершення настоятель віце-провінції отець Ян Тчоп СМ подякував усім гостям, організаторам і людям доброї волі, які долучилися до проведення урочистості, усім, хто молився за паломників і організаторів, і християнському «Радіо Марія», працівники й волонтери якої повідомляли слухачам про паломництво та транслювали богослужіння з нього.