Католицький медіа-центр римсько-католицьких єпископів України
» Папа прийняв о. Томаса Ужунналіла, звільненого з рук терористів у Ємені
--- 131 0

Папа прийняв о. Томаса Ужунналіла, звільненого з рук терористів у Ємені

Надвичайно зворушлива зустріч відбулась у Ватикані після загальної аудієнції 13 вересня 2017 р., коли Папа Франциск прийняв індійського священика-салезіянина Томаса Ужунналіла, щойно звільненого з рук терористів у Ємені.


Як розповідає ватиканський часопис «L'Osservatore Romano's», Отець Томас схилився до ніг Святішого Отця, який відразу допоміг йому підвестись, обійняв та поцілував йому руки. Папа запевнив, що й далі молитиметься за нього, як молився під час його ув’язенення та з видимим зворушенням його благословив.
Зі свого боку 57-річний священик, що походить з індійського штату Керала, дякуючи Його Святості, сказав, що кожного дня молився за Святішого Отця, жертвуючи свої страждання за місію в Ємені та за добро всієї Церкви. Він не міг служити Святу Месу, але кожного дня подумки в серці, повторював слова богослужіння. О. Томас запевнив, що й далі буде молитись за всіх тих, хто його духовно підтримував. Під час свого жахливого досвіду він постійно відчував Христову любов та присутність.
Отця Томаса Ужунналіла викрадено 4 березня 2016 року під час нападу на притулок для людей похилого віку в єменському місті Адені, яким опікувалися Сестри Місіонерки Милосердя Матері Терези Калькутти. Терористи, ймовірно з «Аль-Каїди», вбили чотирьох черниць та 12 осіб, що проживали в притулку, а священика-місіонера викрали й вивезли в невідомому напрямку. Вирішальний внесок у звільнення викраденого священика вніс султан та уряд Ємену.
Священика супроводжував кардинал Освальд Ґрасіяс, архієпископ Бомбею.
Звільнений із рук викрадачів священик перебуватиме кілька днів у салезіанській спільноті в Римі, після чого повернеться до рідної Індії.
Джерело: Радіо Ватикану

По темі:
Звільнено отця Тома Ужунналіла, викраденого терористами в Ємені півтора роки тому
--- 23 вересня - обов'язковий спомин св. Піо з П'єтрельчіни, пресвітера

Святи́й Пі́о з П'єтрельчі́ни (світське ім'я: Франче́ско Форджо́не 25 травня 1887, П'єтрельчіна, Італія — † 23 вересня 1968) — італійський святий 20-го століття, відомий стигматик, благодійний діяч та чернець ордену капуцинів.