Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Полтавські католики відзначили храмове свято

Полтавські католики відзначили храмове свято

У неділю, 17 вересня 2017 р. полтавські католики відзначали храмове свято Воздвиження Хреста Господнього, перенесене з 14 вересня.

Це був час особливих благодатей та дарiв Святого Духа. Очолив урочисту літургію та виголосив Слово єпископ Станіслав Широкорадюк, ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії. Проповідь була присвячена тому, яку силу надає символ Хреста для свідчення Євангелія, зміцнення і зростання у вірі, успішного протистояння силам зла.

На початку літургії новий настоятель парафії о. Ципріан Чоп ОМІ зложив визнання віри перед єпископом ординарієм. На Месі був присутній також декан полтавський о. Станіслав Таратанов, настоятель з Миргорода.

Під час Служби Божої шестеро парафіян прийняли Таїнство християнської зрілості – Миропомазання.Особливим подарунком для парафіян та гостей став виступ нашої землячки Світлани Метлицької, яка є справжнім майстром академічного оперного співу. На скрипці грала також 6-літня Ліліанна Деркач.Свято полтавців розділили гості з Миргорода,Харкова, а також представники УГКЦ з о. Максимом Кролевським та інших християнських спільнот.

Після Служби Божої присутні зібралися в кафетерії, щоб смакувати традиційними «полтавськими галушками» та різними солодощами, виготовленими парафіянками.Римсько-католицька парафія Воздвиження Хреста Господнього у Полтаві відкрилася вже майже 20 років тому. 15 років тому почали тут служити Місіонери Облати Непорочної Марії (ОМІ). О. Яцек Пиль був першим облатським настоятелем парафії і він побудував нинішний храм та монастир. Тепер до місцевої спільноти належать три облати: о. Андрій Мацьков, о. Ципріан Чоп та о. Кшиштоф Махельський. 

Дякуємо Господу Богу за прекрасну, радісну храмову урочистість, а до нашого полтавського костелу на вул. Марата 16, ласкава просимо всіх - завжди будемо ради вас вітати...

Михаїл Прохоров, Маріанна Нікаліна


По темі:

Храмове свято у Нікополі

Парафіяльне свято Воздвиження Всечесного Хреста у м. Олевськ

Храмове свято в парафії Різдва Пресвятої Богородиці міста Южного

Новини з України Річниця смерті отця Людвіга Камілевського у Луцьку 21 січня у Луцькій катедрі відбулася поминальна Свята Літургія за святої пам’яті отця прелата Людвіга Камілевського, яку звершив єпископ Віталій Скомаровський у співслужінні зі священиками Луцької дієцезії. Торік саме цього дня невтомний працівник Божої ниви відійшов до Господа.