Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Парафіяльне свято Воздвиження Всечесного Хреста у м. Олевськ

Парафіяльне свято Воздвиження Всечесного Хреста у м. Олевськ

16 вересня у місті Олевськ відзначалося храмове свято - Воздвиження Всечесного Хреста та освячення Хреста, який було встановлено недавно біля храму.

Зведення хрестів у селах, містах стало вже традицією. Ніхто з нас не задумується над історією виникнення хреста. Він має давню історію.

Встановлення нового Хреста, можливо, не є настільки великою подією для пересічного олевчанина, проте неможливо не помітити його величі. Надто важко передати стан душі, коли просто стоїш та вдивляєшся у височінь…

Хвилюючим і урочистим був момент освячення нового Хреста на знак подяки Богу за збереження віри. Освятив Хрест єпископ Луцький Віталій Скомаровський. А потім відбулось Богослужіння, яке також очолив єпископ Віталій.

Кульмінаційним моментом свята стала проповідь єпископа про значення Хреста у житті кожної людини - віруючої або невіруючої: на дорозі земного життя кожен з нас має свій хрест. Тягар буває різний, і по - різному ми його несемо. Згадаймо науку Ісуса Христа, котрий нагадує про потребу щоденного несіння Хреста.

Важливим був і той факт, що розділити радість вшанування Всечесного Хреста приїхав отець Валерій Вакуленко, який зводив будівлю храму з надією на те, що католики утверджуватимуться у вірі. Парафіяни дякували гостям за розділену радість та пізнання науки Всевишнього.

Просімо Бога, аби сила Хреста Господньго допомагала нести щоденні життєві наші хрести, давала силу боротися зі злом. Нехай Хрест Господній вселяє в нас віру, любов до Небесного Отця.

Юзефа Пекарська

Джерело - Київсько-Житомирська дієцезія

По темі:
Мандрівка Легіону Марії для Ісуса Христа
День вдячності в житомирському кафедральному храмі
Молитва за жертви політичних репресій 1937-1938 років у Житомирі


Новини з України Мінкульт планує відреставрувати костел св. Миколая Міністерство культури, молоді та спорту в 2020 році планує відреставтувати 5 архітектурних об’єкти за 114 мільйонів гривень. Зокрема, й костел святого Миколая у Києві, пише LB.ua з посиланням на заступницю голови міністерства Світлану Фоменко.