Католицький медіа-центр римсько-католицьких єпископів України
» » » Звільнено отця Тома Ужунналіла, викраденого терористами в Ємені півтора роки тому

Звільнено отця Тома Ужунналіла, викраденого терористами в Ємені півтора роки тому

Священик Том Ужунналіл, салезіанець, викрадений в 2016 році в Адені (Ємен), звільнений.

Про це повідомив монс. Пауль Хіндер, апостольський вікарій Південної Аравії. На сайті апостольського вікаріату монс. Хіндер дякує всім, хто сприяв звільненню індійського священика і хто невпинно молився про те, щоб отець Том знову знайшов свободу. Єпископ поки утримується від будь-яких подробиць.

Повідомляється, що вирішальний внесок у звільнення викраденого священика вніс уряд Оману.

Отець Том Ужунналіл був викрадений 4 березня 2016 року з притулку для людей похилого віку, яким опікувалися монахині Матері Терези в Адені. Бойовики, імовірно з «Аль-Каїди», вбили чотирьох сестер і ще 12 осіб.

Отець Том народився 57 років тому в Рамапураме, Керала, в католицькій родині. Його рідний дядько, який помер два роки тому, був також салезіанцем, він заснував салезіанську місію в Ємені. На момент нападу отець Том служив в Ємені чотири роки. В даний час він знаходиться в Омані, звідки вирушить до Індії.

Президент Єпископської конференції Індії кардинал Ісаак Клееміс Тоттункал заявив: «Ми сповнені радості та вдячності всім, хто брав участь в процесі звільнення отця Тома, особливо уряду Індії і Керали, всіх людей доброї волі, що підносити молитви про спасіння і звільнення отця Тома».

Джерело - slovo.today з посиланням на Радіо Ватикану




Новини зі світу 19 листопада відзначатиметься перший в історії Всесвітній день бідних
19 листопада відзначатиметься перший в історії Всесвітній день бідних. Цей день встановив Папа Франциск на закінчення Ювілею Милосердя, і він покликаний нагадати всій християнській спільноті про борг допомоги бідним і нужденним, людську гідність яких зневажають.